Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Château Corton C. Auxey-Duresses 1e Cru "Le Val" 2015

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood, kers, aalbes, framboos, pioenroos
Prachtige Premier Cru uit van de zeer kalkrijke climat Le Val een unieke valei die gunstige blootstelling heeft aan het zonlicht, waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen.
€ 65,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De gemeente Auxey-Duresses was met zijn gehuchten Petit-Auxey en Melin ongetwijfeld één van de wijnheiligdommen van de Kelten en de Romeinen. De naam Auxey-Duresses betekent in het Gallisch ‘Het land van de steenachtige heuvels’. Auxey-Duresses ligt in een smalle vallei die wordt doorkruist door de beek Cloux. 'Le Val' verwijst naar de Climat waar de wijnstokken staan wat  vallei/hol betekend. Dit refereert naar de vallei die vanaf de Côte de Beaune, dieper de Hautes Côtes in gaat op de weg naar La Rochepot en Autun. In Auxey Duresses is de grond zeer rijk aan kalk en ligt het climat ‘Le Val’ op het zuiden.

Deze Premier Cru "Le Val" is een schitterende wijn met een mooie robijnrode kleur en levendige paarse tinten. Het terroir van deze appellatie geeft aroma’s als vers rood fruit zoals; kers, aalbes en framboos. Aangevuld door de aroma van Pioenrozen dat het bouquet helemaal afmaakt. De smaak is soepel en licht wat maakt dat de aroma’s goed naar voren komen.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2015
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.