Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen

Château Corton C. Santenay Blanc 2019

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Chardonnay
Romig en elegant wit
Een prachtige Santenay. Een wijn die de expressie van een bourgogne wijn weergeeft. De druiven zijn met de hand geplukt en de wijn heeft 15 maanden op vat mogen rijpen. Wat resulteerd in een gebalanceerde wijn met licht geroosterd aroma’s van het hout.
€ 47,95 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Gelegen in het meest zuidelijke puntje van Côte de Beaune ligt de appelatie Santenay. De heuvels van Santenay glooien niet geleidelijk, wat zorgt dat de wijnen uit dit gebied zeer variërend. Deze Santenay Blanc is gemaakt van Chardonnay druiven die met de hand geplukt zijn.

In de neus is deze wijn fris en licht geroosterd. Op het pallet vindt u aroma's van amandelen en geroosterde hazelnoten. Met de jaren zal deze wijn aroma’s van truffel ontwikkelen.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2019
Druif Chardonnay
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Wijn & Spijs amandel | hazelnoot | truffel
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.
Anderen kochten ook