Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Château Corton C. Bonnes-Mares Grand Cru "Comte de Montebello" 2012

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood, Aalbes, zwarte bes, zoete kruiden
Fantastische Grand Cru die fantastisch weergeeft wat een Pinot Noir uit de Côtes de Nuits tot in staat is. Een wijn met een imposante structuur en een enorme smaakintensiteit.
€ 235,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

In Bonnes-Mares demonstreren de wijngaarden van Morey-Saint-Denis en Chambolle-Musigny het vermogen van de Côte de Nuits, om twee verschillende temperamenten te combineren tot één persoonlijkheid. Tot ver in de middeleeuwen is deze Climat al bekend onder de naam Grand Cru Bonnes-Mares. Tot op de dag van vandaag is de herkomst van deze naam nog steeds niet duidelijk. De status van de appellation Grand Cru werd op 8 december 1936 erkend.

De appellatie Bonnes-Mares ligt net ten zuiden van de Clos de Tart, de naburige Grand Cru, en vormt een rechthoek tussen de heuvels van Morey en Chambolle. Het grootste gedeelte van de Climat ligt op het grondgebied van Chambolle-Musigny. De expositie is oostelijk en de hoogte is gemiddeld tussen de 250 en 280 meter.

Dit is een perfecte weergave van een wijn met een imposante structuur en een vlezige textuur. De wijn heeft een grote smaakintensiteit met aroma's van rood fruit zoals aalbes en zwarte bes, gemengd met zoete kruiden. De tannines zijn stevig maar verfijnd.

 

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2012
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.