Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen

Château Corton C. Clos Vougeot Grand Cru "Comte de Montebello" 2013

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Kruiden, kaneel, kers, zwarte bes, mineraal
Deze wijn heeft 15 maanden houtrijping ondergaan wat resulteert in een prachtige balans in deze wijn. Rode Grand Cru die velen tot de verbeelding spreekt. Rood en zwart fruit in geur en smaak. De smaak is rijk en vol met een fijne aciditeit. Lange afdronk met goede tanninestructuur.
€ 235,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Corton is het grootste Grand Cru gebied in Bourgogne. De Grand Crus verdelen zich over de dorpen van Ladoix-Serrigny, Aloxe-Corton en Pernand-Vergelesses. De wijngaarden liggen op verschillende niveaus tussen 250 en 330 m hoogte, waardoor er een amfitheater ontstaat, wat uniek is in de Côte de Beaune. Op de berg Corton produceren ze dé corton; 'de Koning van de levensgenieters; volgens Camille Rodier. De meeste wijnen van Corton zijn rood en mogen, net als deze wijn, de appellatie van de specifieke Climat benoemen. 

De wijn heeft een lichte robijn rode kleur. In de neus vindt u aroma’s van kruiden, kaneel, kers en zwarte bes. De tannines zijn zacht en u vindt een prachtige zuurtje van de mineraliteit in deze wijn. De wijn zult u eerder omschrijven als elegant dan als krachtig.

 

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2013
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.