Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen

Château Corton C. Gevrey-Chambertin Rouge 2015

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood
Gevrey-Chambertin heeft de meeste Grand Cru wijngaarden per vierkante meter. Deze wijn is gemaakt van de tussengelegen wijngaarden waardoor de kwaliteit-prijs verhouding van deze wijn uitstekend is. De wijn 15 maanden op eikenhout mogen rijpen waardoor er zowel complexiteit en balans als kracht en elegantie in deze wijn te vinden is.
€ 62,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De Gevrey-Chambertin wijngaarden zijn één van de meest prestigieuze wijngaarden van de Bourgogne. 9 van de 32 Grand Cru wijngaarden van de Bourgogne zijn gelegen op de 88 hectare van Gevrey-Chambertin. Voorheen heette dit dorp Gevrey-en-Montagne, maar sinds 1847 hebben zij de naam van hun Grand Cru toegevoegd aan de naam. Hierdoor onstond de naam Grevey-Chambertin. De AOC is opgericht in september 1936 en vertegenwoordigt de erewacht van de prachtige Grand Cru’s: Chambertin en Clos de Bèze.

Deze wijn heeft complexiteit en balans, maar ook kracht en elegantie. De tannines zijn aanwezig maar rijp. In het bouquet van deze wijn vind u aroma’s van zwarte kersen en zwarte bessen. Deze wijn heeft een opmerkelijke concentratie de appelatie waar hij onder valt.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2015
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Wijn & Spijs Zwarte kers | zwarte bes
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.
Anderen kochten ook