Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 620 wijnen

Château de La Chaize Pouilly-Fuissé 2020

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Chardonnay
Romig en elegant wit, citrus, bloemen, mineraliteit, specerijen
Pouilly-Fuissé, is bekend om de hoogste kwaliteit Chardonnay wijnen uit de Mâconnais. Deze prachtige Pouilly-Fuissé komt van wijnranken met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar waardoor de aroma’s en smaak intensiteit in deze wijn zeer goed naar voren komen. Daarnaast heeft deze wijn vele minerale smaken aangevuld met aroma’s van gele vruchten en specerijen.
€ 35,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Pouilly-Fuissé staat bekend als de regio met de hoogste kwaliteit wijnen van de Mâcconais. De wijnranken in deze regio staan in een natuurlijk amphitheater waar de afwatering goed is druiven meer zonlicht kunnen opvangen. Hierdoor rijpen de druiven in dit gebied net iets beter. Waardoor er ook betere wijn wordt geproduceerd.
 
De druiven komen van wijnranken die gemiddeld 50 jaar oud zijn. Wijnranken met deze leeftijd hebben een lagere opbrengst, maar zorgen voor een betere kwaliteit van de druiven. Dit kunt u herleiden in de wijn door een grotere smaak intensiteit. Zo vindt u in deze wijn intense aroma’s van citrusvruchten in combinatie met tonen van bloemen. De minerale smaak is zeer goed in balans door de aroma’s van gele vruchten en specerijen.
SFD Chateau de la Chaize Sponsored Feature Chateau de la Chaize CR jean luc mege photography 2520x1420
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2020
Druif Chardonnay
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op grote houten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 13,5%

Château de La Chaize is een plek waar geschiedenis, kunst en wijnproductie perfect samenkomen. Het Château is in 1972 uitgeroepen tot historisch monument, een icoon in de Beaujolais. Château de La Chaize is behalve een prachtig estate ook een legendarische Beaujolais-producent. De focus van de familie Gruy is om het landgoed in zijn oorspronkelijke pracht te behouden en terroir gedreven Beaujolais Cru wijnen te produceren. De wijnen dragen het Beaujolais DNA; levendige rode wijnen die typerend zijn voor het terroir in Brouilly, Morgon en Fleurie

Groeiende vraag
De focus van de Familie Gruy is om het landgoed in zijn oorspronkelijke pracht te herstellen en terroir gedreven Beaujolais Cru wijnen te produceren. De wijnen dragen het Cru Beaujolais DNA; levendige rodewijnen die typerend zijn voor het terroir in Brouilly, Morgon, Fleurie. De timing hiervan kon niet beter. De vraag naar Beaujolais Cru stijgt bij zowel wijnliefhebbers als sommeliers. Hoofdwijnmaker Boris Gruy heeft de wens dat Château de La Chaize opnieuw wordt uitgeroepen tot een van de mooiste wijn producerende landgoederen in Frankrijk.
 
Meesterlijke innovatie
De familie Gruy geeft op meesterlijke wijze een innovatieve draai wijnmaak proces zonder de authenticiteit en traditie aan te tasten. Verborgen leidingen verzorgen het transport van de wijn door middel van zwaartekracht. Zo gaat wijn van de fermentatie tank naar de wijnkelder en vervolgens naar de ruimte waar de wijn gebotteld wordt.
De groene muren van het landgoed verbergen de het geothermische energiesysteem van Château de La Chaize. Het water dat door de bijgebouwen van het landgoed stuwt verwekken 100 % duurzame energie. Tevens heeft het Château onopvallende zonnenpanelen laten plaatsen en zijn de meeste voertuigen van het Château elektrisch aangedreven. Ze zijn op weg om een volledig zelfvoorzienend ecosysteem aan te brengen.Daarnaast ligt er 250 hectare ongerept bos en weide rondom de wijngaarden en het landgoed, wat bijdraagt aan een gezond en gebalanceerd ecosysteem en fungeert als een natuurlijke bescherming voor de wijnranken. In 2021 ontving Château de La Chaize het prestigieuze HVE-milieucertificering daarnaast zijn zij in het proces van het verkrijgen van een biologische certificering.
 
Voorloper 
Oorspronkelijk bezat Château de la Chaize 99 hectare aan Brouilly wijngaarden waarmee het tot de grootste wijndomeinen in de regio behoorde. De familie Gruy, die in 2017 Château de La Chaize overnam, heeft de wijngaarden nog eens uitgebreid met 40 hectare in de Côte de Brouilly en Fleurie met de ambitie om nog verder te groeien. Het wijnhuis is voorloper in de meest zuidelijke Beaujolais Regio Brouilly. Zij hebben het ambitieuze doel om het terroir van de gehele regio naar een nieuw niveau te brengen en nemen de leiding over de ontwikkeling van Premier Cru benamingen die ingedient worden bij de INAO (Institut national de lórigine et de la qualité). De wijngaarden worden aangepast naar de standaard van de veeleisende normen van hun buren de Côte d’Or. De wijngaarden worden opgesplits in een reeks lieux-dits, kleine percelen. Deze percelen worden geïsoleerd om een aparte wijnen van te maken. Hierdoor komt het terroir en de specifieke kenmerken van de plek waar de druiven groeien, prachtig naar voren. Kortom, Niet alleen het Château maar ook de wijnen zijn een plaatje.

Wijnmaker van het Jaar
Boris Gruy ziet het als zijn taak, als wijnmaker op een historisch landgoed, om de kennis en het historische erfgoed, dat deel uitmaken van de cultuur in Beaujolais, zo goed mogelijk te behouden. De Franse wijngids Hachete beloonde zijn inzet op dit vlak in 2021 en benoemde hem tot wijnmaker van het jaar. Boris Gruy weet de kennis van vroeger perfect te combineren met de innovaties van nu. 
 
 
Château de La Chaize
Anderen kochten ook