Chateau Les Trois Croix Fronsac 2016

Klassiek Bordeaux
Klassieke bramengeur in de neus en een geweldige balans tussen kracht en souplesse. Uitermate fruitige smaak van rijpe kersen en een lange weelderige afdronk.Een van de beste jaren van deze eeuw in Bordeaux en dat geldt ook zeker voor Fronsac. Les Trois Croix scoort dan ook zeer goede recensies van alle wijnjournalisten. Gemaakt van 89% Merlot en 11% Cabernet Franc. Perfect om vanaf 2022 te drinken en opleg tot 2031 mogelijk. Limited edition in kist.

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 24,75 Incl. BTW: 29,95

U spaart 60 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 2301000
Wijnkaartnaam Chateau Les Trois Croix Fronsac
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Jaargang 2016
Druif Cabernet Franc, Merlot
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij stevige vleesgerechten, stoofpotten en wild
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%

Chateau Les Trois Croix Fronsac 2016

Gelegen aan de 'Rive Droite' (rechteroever) dichtbij de beroemde gebieden St-Emillion en Pomerol. De bodem (Alluviale klei-kalksteenheuvels) en druivensoorten (hoofdrol voor merlot, ondersteund door Cabernet Franc) zijn ook sterk gelijkend. In het hoogst gelegen gedeelte van Fronsac vond Patrick dé plek om zijn familie domein te vestigen: Les Trois Croix. Zijn zoon Bertrand heeft het vak van zijn vader geleerd en is inmiddels ook een vooraanstaande wijnmaker van onder andere Chateau d'Esclans en natuurlijk zijn familiedomein Les Trois Croix. Decanter: 93 punten:
'Beautiful dark purple in colour. This is gorgeous, with deep damson fruits rippling with minerality. It isn't overworked but is full of intensity. It has a lot of characteristics of the best limetone plateaux wines of St-Emilion and is one of the value picks of Bordeaux. Excellent.’

Awards

  • 93 punten Decanter