Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 473 wijnen
55-Chateaux-les-Trois-Croix.jpg

Chateaux les Trois Croix

Het is altijd lastig om goede Bordeauxwijnen te vinden voor aantrekkelijke prijzen, de absolute top Bordeaux gaan weg voor ongelofelijke prijzen en veel van het middensegment is niet altijd even lekker. Wij kregen de tip van Sacha Lichine van Chateau d'Esclans/Whispering Angel om de wijn van het familiedomein van wijlen Patrick Leon op de proeftafel te zetten. Zijn Chateau les Trois Croix uit Fronsac overtuigde bij de eerste slok.
 
Patrick Leon
Er zijn weinig wijnmakers met zo'n staat van dienst als Patrick Léon. Zijn carrière van meer dan 45 jaar beslaat onder andere Chateau Lascombes, Chateau Mouton Rothschild, Opus One in Napa, Almaviva in Chili en samen met Sasha Lichine zette hij Provence rosé op de kaart bij Chateau d'Esclans (Whispering Angel). Kortom een geweldige staat van dienst en een neus voor uitstekende wijnen.
 
Fronsac Bordeaux 
Gelegen aan de 'Rive Droite' (rechteroever) dichtbij de beroemde gebieden St-Emillion en Pomerol. De bodem (Alluviale klei-kalksteenheuvels) en druivensoorten (hoofdrol voor merlot, ondersteund door Cabernet Franc) zijn ook sterk gelijkend. In het hoogst gelegen gedeelte van Fronsac vond Patrick dé plek om zijn familie domein te vestigen: Les Trois Croix. Zijn zoon Bertrand heeft het vak van zijn vader geleerd en is inmiddels ook een vooraanstaande wijnmaker van onder andere Chateau d'Esclans en natuurlijk zijn familiedomein Les Trois Croix.
 
Chateaux les Trois Croix 2016
Een van de beste jaren van deze eeuw in Bordeaux en dat geldt ook zeker voor Fronsac. Les Trois Croix scoort dan ook zeer goede recensies van alle wijnjournalisten. Gemaakt van 89% Merlot en 11% Cabernet Franc. Perfect om vanaf 2022 te drinken en opleg tot 2031 mogelijk.
 
2016 limited edition in kist
Wij hebben aan Bertrand gevraagd of zijn uitstekende oogst 2016 op kist geleverd kon worden en dat is gelukt! Wij hebben 30 liggende chateaukisten van 6 flessen ontvangen. En het leuke: zonder meerprijs. op=op.Vinous: 92 punten
 
Decanter: 93 punten: 
'Beautiful dark purple in colour. This is gorgeous, with deep damson fruits rippling with minerality. It isn't overworked but is full of intensity. It has a lot of characteristics of the best limetone plateaux wines of St-Emilion and is one of the value picks of Bordeaux. Excellent.’ 
 

2012: Heerlijk gerijpt 
Met de 2016 oogst hebben wij voor restaurants de rijpe oogst 2012 mee laten komen, perfect om nu en de komende 5 jaar van te genieten. Helaas zijn de restaurants voorlopig dicht, waardoor we deze u ook kunnen aanbieden. Levering in dozen van 6.

James Suckling: 90 punten 
"Extremely refined and silky with fine tannins yet lots of chalk. The wine also has a violet character. Full body, firm and silky tannins and a long and beautiful finish."

 

gerelateerde blogs

77 blogbanner vooruitblik 2021

Investeren in wijn: 2021

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

Chateaudesclanswijnen

Dé topselectie van Château d'Esclans!

De engeltjes fluisterden het al; deze rosé is een genot om te drinken. Daarnaast heeft dit wijnhuis de titel ‘European Winery of the Year’ gekregen.

62 Domaine Fournier Sauvignon Blanc expert

Domaine Fournier: Sauvignon Blanc expert

Enkele jaren geleden raakte Joost van der Does in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen.

65 Magistrale Chateauneuf du Pape

Magistrale Chateauneuf-du-Pape & Plan de Dieu

De oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde het wijnhuis in de Rhônestreek.