Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
55-Chateaux-les-Trois-Croix.jpg

Châteaux Les Trois Croix

Het is altijd lastig om goede Bordeauxwijnen te vinden voor aantrekkelijke prijzen, de absolute top Bordeaux gaan weg voor ongelofelijke prijzen en veel van het middensegment is niet altijd even lekker.

Fronsac Bordeaux   
Châteaux Les Troix Croix is gelegen aan de rechteroever van de Gironde in de streek Fronsac, nabij de beroemde gebieden Saint-Émilion en Pomerol. Fronsac kent vele gelijkenissen met deze prestigieuze appellaties. De bodem bestaat namelijk ook uit Alluviale klei-kalksteenheuvels en de druivensoort Merlot heeft hier ook een hoofdrol die wordt ondersteund door Cabernet Franc. In het hoogst gelegen gedeelte van Fronsac vond Patrick dé plek om zijn familiedomein te vestigen: Les Trois Croix.

Patrick Léon & Bertrand Léon

Er zijn weinig wijnmakers met zo'n staat van dienst hadden als Patrick Léon. Zijn carrière van meer dan 45 jaar beslaat onder andere Chateau Lascombes, Château Mouton Rothschild, Domaine Faiveley, Château d'Esclans, Opus One in Napa Valley en Almaviva in Chili. Kortom een geweldige staat van dienst en een neus voor uitstekende wijnen. Zijn zoon Bertrand Léon heeft het vak van zijn vader mogen leren en treedt dan ook met succes in zijn voetsporen. Inmiddels is Bertrand dan ook een vooraanstaande wijnmaker. Ook hij heeft ervaringen opgedaan bij vooraanstaande wijnhuizen als; Château Mouton Rothschild en Château Fieuzal. Jarenlang produceerde hij in samenwerking met zijn vader de prachtige wijnen op het familiedomein Les Trois Croix, tot Patrick Léon in 2018 is komen te overlijden.

Chateaux Les Trois Croix 2016
Een van de beste jaren van deze eeuw in Bordeaux en dat geldt ook zeker voor Fronsac. Les Trois Croix scoort dan ook zeer goede recensies van alle wijnjournalisten. Gemaakt van 89% Merlot en 11% Cabernet Franc. De wijn is perfect om nu te drinken maar zal zich tot 2031 nog blijven ontwikkelen. Een prachtige Bordeaux met nog een vriendelijke prijs. Van de uitstekende jaargang 2016 hebben wij een aantal limited edition kisten weten te bemachtigen. Robert Parker 90 punten | James Suckling 90-91 punten
 
Decanter: 93 punten: 
'Beautiful dark purple in colour. This is gorgeous, with deep damson fruits rippling with minerality. It isn't overworked but is full of intensity. It has a lot of characteristics of the best limetone plateaux wines of St-Emilion and is one of the value picks of Bordeaux. Excellent.’ 
 
Onze tip:
Wij adviseren u enkele kistjes 2016 aan te schaffen zodat u de ontwikkeling van de wijn gedurende de jaren zelf kunt ervaren. De wijn is sinds dit jaar op dronk en zal zich de komende jaren nog prachtig ontwikkelen. Een perfecte Bordeaux wijn; groots smakend en nog betaalbaar.
 
Bestellen
gerelateerde blogs
banner blog

Investeren in wijn: wijnschrijvers; wie is wie?

Wijnschrijvers, wijncritici of wijnplatformen bieden enige houvast en vertrouwen, maar hoe betrouwbaar en onafhankelijk zijn deze eigenlijk?

lapostolle blogbanner z tekst

Clos Apalta: 3x perfecte 100 punten!

Clos Apalta is een unieke wijn, gemaakt op een unieke plek en nestelt zich nu tussen de absolute wereldtop.

62 Domaine Fournier Sauvignon Blanc expert

Domaine Fournier: Sauvignon Blanc expert

Enkele jaren geleden raakte Joost van der Does in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen.

65 Magistrale Chateauneuf du Pape

Magistrale Chateauneuf-du-Pape & Plan de Dieu

De oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde het wijnhuis in de Rhônestreek.