Voor 11:00 besteld, morgen in huis
Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Thuiswinkel waarborg
Ruime keuze uit 489 wijnen
41-Clos-Apalta-2017.jpg

Clos Apalta 2017: 100 perfecte punten

Clos Apalta is het vlaggenschip van wijnhuis Lapostolle en de Chileense wijnwereld. Deze smaakvolle wijn én prachtige winery in de net zo mooie Colchagua vallei, toont aan dat de Chileense wijnen zich zeker kunnen meten met de topwijnen uit de hele wereld.

Erkenning
De oogst 2017 is wederom zeer geslaagd voor Clos Apalta en deze kreeg van James Suckling maar liefst 100 punten. Lapostolle is uiteraard zeer trots op dit prachtige resultaat. De oogst 2017 is zeker geen toevalstreffer; Clos Apalta 2005 werd gekozen als Beste Wijn van het Jaar 2008 door het magazine Wine Spectator en ook andere oogsten scoren, met 94 tot 98 punten, in de hoogste regionen. De 2014 én 2015 oogst ontvingen zelfs ook al de perfecte 100 punten van James Suckling.
 
James Suckling over Clos Apalta 2017: 100 punten
"What a stunning nose of crushed berries, fresh flowers, sandalwood and light vineyard dust. Black olives, too. Very complex. Full-bodied with a beautiful, dense palate of blackberries, chocolate, walnuts and cigar box. Fantastic length and composure. The tannin just rolls over the palate. Very structured. The most classically structured wine ever from here. Goes on for minutes. Outrageous and so polished. A blend of 48% Carménère, 26% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot and 1% Petit Verdot. Try after 2025."
Slechts 150 kistjes van 6 beschikbaar en enkele grootformaten.

Clos Apalta 2017
Zoals Clos Apalta is er maar één; gemaakt van de typisch Chileense Carménère-druif in een blend met Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Door de nauwkeurige selectie van de druiven en oog voor de kleinste details tijdens de productie, resulteert dit in een wijn met een intense rijkdom qua smaak. Bij de eerste slok proef je puur fruit en wordt de geur gekenmerkt door specerijen waaronder vanille, kruidnagel en witte peper. Het is zo’n interessante wijn, met zoveel nuances, dat het proeven u nooit zal gaan vervelen.

20th Anniversary Special Edition
In 1997 startte de familie Marnier-Lapostolle met het Clos Apalta project. Hun doel: de beste wijn van Chili te maken die zich kan meten met de wereldtop. En dat is gelukt! Om het 20-jarige bestaan te vieren is er een speciale '20th Anniversary' editie gemaakt voor de 2017 oogst. Het etiket is in goudkleur op de fles geprint en ziet er werkelijk fantastisch uit en is daarnaast natuurlijk ook erg gunstig voor de verzamelaarswaarde.
 
Petit Clos 2017 
Naast de perfecte score voor Clos Apalta 2017 is ook de Petit Clos 2017 geweldig geslaagd! Een zeer interessante wijn, wat eerder toegankelijk en aanzienlijk voordeliger, maar wel mét de allure van Clos Apalta.
 

James Suckling over Petit Clos 2017: 96 punten
"This is so delicious with blackcurrants, spice, sweet tobacco, lavender and roses. Full-bodied, tight and very polished with gorgeous texture and finesse. Shows tannin tension at the end. A blend of mostly Cabernet Sauvignon, the rest Cabernet Franc. Better after 2022."


Zeer schaars
Omdat de Clos Apalta en Petit Clos zo bijzonder zijn, zijn beide wijnen ook erg schaars. Schrijf u nu in via onderstaand formulier en wij laten u eind september weten wat wij kunnen leveren. 
De verwachting is dat de wijnen medio oktober 2020 leverbaar zullen zijn.


Mijn advies: teken snel in en mis deze unieke 2017 oogst van deze uniek wijnen niet!

gerelateerde blogs

77 blogbanner vooruitblik 2021

Investeren in wijn: 2021

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

71 Tignanello 2017

Tignanello 2017: 96 punten en zeer schaars

Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld. Nog steeds is het een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Wat is het geheim?

12 Matarocchio

Antinori Guado al Tasso Matarocchio 2016

Wij informeren u als liefhebber van de Guado Al Tasso Matarocchio 2016 van Antinori als eerste over deze wijn.

55 Chateaux les Trois Croix

Chateaux les Trois Croix

De absolute top Bordeaux gaan weg voor ongelofelijke prijzen en veel van het middensegment is niet altijd even lekker. Dus wat nu?