Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
90 Wine Enthusiast
91 Wine spectator

Columbia Crest Grand Estates Cabernet Sauvignon 2019

Herkomst: Verenigde Staten, Washington State
Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah / Shiraz, Cabernet Franc, Malbec
Krachtig en complex rood, Stoer, blauw fruit, leer, vol
Columbia Crest is een winery uit Washington State, de noordelijke staat met als hoofdstad Seattle. Hier worden zeer fraaie wijnen gemaakt door de ideale weersomstandigheden. Deze Cabernet Sauvignon is een stoere en stevige wijn. Barstens vol bessen en ander rood fruit. Heeft 12 maanden op hout gerijpt en dit zorgt voor complexiteit en een mooie rijpe smaak.
€ 19,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze Cabernet Sauvignon is een stoere en stevige wijn. Barstens vol bessen en ander rood fruit. Heeft 12 maanden op hout gerijpt en dit zorgt voor complexiteit en een mooie rijpe smaak.

Wijnmakers Columbia Crest
Wijnkaartnaam Columbia Crest Grand Estates Cabernet Sauvignon
Land Verenigde Staten
Regio Washington State
Jaargang 2019
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah / Shiraz, Cabernet Franc, Malbec
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij diverse vleesgerechten, kalfvlees, eend, pasta, blauwe kazen en donkere chocolade.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%
Verenigde Staten, Washington State
In 1983 opende de 'Columbia Crest Winery' haar deuren in Horse Heaven Hills, gelegen in het hart van Washington State naast de Colombia rivier. Colombia Crest is één van de grootste wineries in het noordwesten van Amerika en één van de meest geprezen wineries van de wereld. De wijngaarden beslaan maar liefst 12.000 hectare in totaal, waarvan 2.500 hectare 'Estate Vineyards'. Deze behoren tot de beste van de Verenigde Staten.
 
De 'Cascade Range'
Het Cascadegebergte beschermt de druiven tegen regen uit het noordwesten, waardoor de vallei gezegend is met meer dan 300 dagen zon. De combinatie van zon en gecontroleerde irrigatie, zorgt ervoor dat er jaar op jaar, perfect gerijpte druiven met een constante kwaliteit worden geoogst. Dit vertaalt zich in wijnen van een zeer constante en hoge kwaliteit, welke bekend staan als 'Best value wines'.  
 
TwoVines & Grand Estates
De wijnen van de prestigieuze wijnlijn 'Grand Estates' staan sinds de introductie steevast in de Top 100 van Wine Spectator. Deze wijnen hebben mede dankzij de uitgebreide fermentatie op vat en lagering op most, veel smaak en body.  TwoVines is een goede manier om kennis te maken met de kwaliteit van wijnen uit Washington State. Het zijn rijke, fruitige wijnen met een mooie heldere kleur.
 
Columbia Crest
8+ - De Grote Hamersma (oogst 2016)
Let's take a Cab! Niet omdat het regent, maar omdat Amerikanen zo hun cabernet sauvignons graag liefkozend noemen. Deze komt uit de Columbia Valley in Washington State, waar Columbia Crest (zijn ze ook dol op, 'crests' en op verhalen over the old country) technisch mooie wijnen met een Amerikaans karakter maakt, die Europenanen ook op waarde weten te schatten. Dat betekent: veel, dik, sappig fruit en een fikse dosis vanille-eiken maar niet zo geëxtraheerd of geparfumeerd dat we er hier van schrikken.
90 punten - Wine Enthusiast (oogst 2014)
91 punten - Wine spectator (oogst 2014)
Anderen kochten ook