Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen

Krachtige en complexe wijnen uit de Ribera del Duero. 

Dominio Fournier

Spanje, Ribera del Duero
Met dit wijnhuis uit Ribera del Duero hebben we een befaamde Spaanse wijnregio toegevoegd aan ons Spaanse portfolio. De producent Gonzalez Byass maakt nu wijnen in de befaamde '3R', de 3 meest belangrijke wijnregio’s van Spanje: Rioja, Ribera del Duero en Rueda. De kracht en elegantie van zijn wijnen heeft Ribera del Duero tot een van de meest prestigieuze regio's van Spanje gemaakt en trekt de aandacht van kenners en wijnliefhebbers over de hele wereld.
 
Dominio Fournier
In 1982 werd Ribera del Duero een officiele D.O. (Denominación de Origen). Dominio Fournier produceert al lang voordat deze D.O. officieel was binnen de grenzen een uitmuntende Crianza en Reserva. Het wijnhuis is gelegen aan de oevers van de Duero zelf. Mocht u de wijnen van Ribera del Duero willen ontdekken: dan kunt u de wijnen van Dominio Fournier niet missen.
 
Unieke wijngaard
De wijngaarden van Dominio Fournier zijn gelegen aan de Rio Duero, midden in het hart van de DO. Hier heeft het wijnhuis 22 percelen (alluviale bodem met stenen) met wijnstokken van 60 jaar of ouder. Deze percelen worden allemaal afzonderlijk geoogst, gefermenteerd en gerijpt, zodat ze bij de uiteindelijke blend specifieke nuances hebben van ieder gebied. Deze variatie geeft een wijn complexiteit, structuur en meer aroma rijkdom. De twee 2 vrouwelijke wijnmaaksters Laura Terrazas Rodríguez en Marian Santamaría hebben hier 2 mooie volle rode wijnen ontwikkeld.
 
De wijnen
De wijnen worden geproduceerd op een traditionele wijze in combinatie met een eigentijdse visie. Ze besteden aandacht aan zelfs het kleinste detail bij het maken van de wijnen, zodat u bij elke slok het karakter en de authenticiteit van de wijnen kunt ervaren. Er worden twee unieke wijnen gemaakt van de druif Tinta del País (beter bekend als Tempranillo); een Crianza (12 mnd hout) en een Reserva (18 mnd hout). Beide wijnen zijn krachtig en complex qua geur en smaak met een lange afdronk. 
 

 

Wijnmakers_Dominio_Fournier_2.jpg
uitgelicht