Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
92 Wine Enthusiast
92 Tim Atkin

Dominio Fournier Ribera del Duero 2020

Herkomst: Spanje, Ribera del Duero
Druif: Tempranillo
Vol en rond rood, zwart fruit, kers, kruiden, aromatisch
Deze Tempranillo is gemaakt van druiven uit eigen wijngaarden en ondergaat een rijping van 12 tot 14 maanden op Amerikaanse en Franse eiken vaten. Dit maakt dat deze wijn elegant, gestructureerd en vol met aroma's van rood fruit waarin de secundaire aroma's van het eiken vat worden benadrukt.
€ 27,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Dominio Fournier is al in Ribera del Duero vóór de D.O. Ribera del Duero (1982) bestond. Onze wijngaarden liggen al meer dan 60 jaar aan de rivier de Duero. 
Deze, nog relatief jonge, DO-regio produceert een aantal van de meest gewilde Spaanse wijnen van uitstekende kwaliteit. Na Rioja is Ribera del Duero de grootste producent van kwalitatieve Spaanse wijnen.
 
Een wijn met een mooie diepe kleur met een paarse rand. Elegant met tonen van kers en zwart fruit die zich vermengen met de gekruide en rokerige aroma's van het eiken vat. Fluweelachtig, met een soepele en aanwezige tannine, evenwichtig en smaakvol.
Wijnmakers Dominio Fournier 2
Wijnkaartnaam Dominio Fournier Ribera del Duero
Land Spanje
Regio Ribera del Duero
Jaargang 2020
Druif Tempranillo
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Het past heel goed bij vlees en sterke kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14,5%
Spanje, Ribera del Duero
Met dit wijnhuis uit Ribera del Duero hebben we een befaamde Spaanse wijnregio toegevoegd aan ons Spaanse portfolio. De producent Gonzalez Byass maakt nu wijnen in de befaamde '3R', de 3 meest belangrijke wijnregio’s van Spanje: Rioja, Ribera del Duero en Rueda. De kracht en elegantie van zijn wijnen heeft Ribera del Duero tot een van de meest prestigieuze regio's van Spanje gemaakt en trekt de aandacht van kenners en wijnliefhebbers over de hele wereld.
 
Dominio Fournier
In 1982 werd Ribera del Duero een officiele D.O. (Denominación de Origen). Dominio Fournier produceert al lang voordat deze D.O. officieel was binnen de grenzen een uitmuntende Crianza en Reserva. Het wijnhuis is gelegen aan de oevers van de Duero zelf. Mocht u de wijnen van Ribera del Duero willen ontdekken: dan kunt u de wijnen van Dominio Fournier niet missen.
 
Unieke wijngaard
De wijngaarden van Dominio Fournier zijn gelegen aan de Rio Duero, midden in het hart van de DO. Hier heeft het wijnhuis 22 percelen (alluviale bodem met stenen) met wijnstokken van 60 jaar of ouder. Deze percelen worden allemaal afzonderlijk geoogst, gefermenteerd en gerijpt, zodat ze bij de uiteindelijke blend specifieke nuances hebben van ieder gebied. Deze variatie geeft een wijn complexiteit, structuur en meer aroma rijkdom. De twee 2 vrouwelijke wijnmaaksters Laura Terrazas Rodríguez en Marian Santamaría hebben hier 2 mooie volle rode wijnen ontwikkeld.
 
De wijnen
De wijnen worden geproduceerd op een traditionele wijze in combinatie met een eigentijdse visie. Ze besteden aandacht aan zelfs het kleinste detail bij het maken van de wijnen, zodat u bij elke slok het karakter en de authenticiteit van de wijnen kunt ervaren. Er worden twee unieke wijnen gemaakt van de druif Tinta del País (beter bekend als Tempranillo); een Crianza (12 mnd hout) en een Reserva (18 mnd hout). Beide wijnen zijn krachtig en complex qua geur en smaak met een lange afdronk. 
 

 

Dominio Fournier
92 punten - Wine Enthusiast (oogst 2019)
A bouquet of cherry, blackberry and clove sets the scene for flavors of black cherry, raspberry, lavender, milk chocolate and anisette. Sturdy tannins ply the palate and then dissipate into a floral-scented finish.
91 punten - James Suckling (oogst 2017)
Aromas of mulberries, blueberries, plums, dried herbs and cigar box. It’s full-bodied with firm, chalky tannins and bright acidity. Chewy with plenty of dark fruit. Drink or hold.
92 punten - Tim Atkin (oogst 2019)
Made with a little whole bunch fermentation before ageing in older French and 10% American wood, this is a dense, youthful, well-upholstered Tinto Fino from Berlangas de Roa with toasty oak, bright acidity and layers of drarm plum and red cherry fruit. Drink between 2022-2027.
Anderen kochten ook