Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 620 wijnen

Esterházy Beerenauslese 2018

Herkomst: Oostenrijk, Burgenland
Druif: Sauvignon Blanc, Scheurebe
Zoet, Zacht, abrikoos, rozijnen, elegante zuren
Doordat de druiventrossen lange tijd aan de druivenstok blijven hangen is deze wijn is edelzoet. Oostenrijk heeft een lange traditie op het gebied van edelzoete wijnen en deze Beerenauslese van Esterhazy is hier een goed voorbeeld van; heerlijk weldadig zoet, met een goede zuurbalans. Ideaal bij lever of juist bij fruit desserts.
€ 19,95 | 37.5cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Subtiele zoetheid in de neus, met hints van kamperfoelie, rozijnen en abrikozen. In de mond is de wijn romig en zacht, aangevuld met een elegante zuurgraad. Flesje 37,5cl

Wijnmakers Weingut Estarhazy
Wijnkaartnaam Esterhazy Beerenauslese
Land Oostenrijk
Regio Burgenland
Jaargang 2018
Druif Sauvignon Blanc, Scheurebe
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Sluiting Kurk
Smaak Zoet
Alcohol 11%
Het kasteel en wijndomein Esterházy bevinden zich in Burgenland. Dit Oostenrijkse wijngebied ligt ongeveer 70 kilometer ten zuiden van Wenen. Het heeft het warmste klimaat van heel Oostenrijk met meer dan 300 zonnige dagen per jaar.
 
Prestigieuze geschiedenis
De geschiedenis van het huis Esterházy gaat terug naar de 13e eeuw. Keizer Leopold I huisde vanaf 1683 in het barokke Esterházy paleis in Eisenstadt. De familie had interesse in wetenschap, kunst, muziek en wijn. Er werd met liefde in de wijngaarden en -kelders geïnvesteerd en ze waren altijd op zoek naar innovaties. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Blanc geïntroduceerd in de regio. Hun wijn was zo geliefd, dat Joseph Haydn, de bekende componist aan het hof, zich zelfs voor een deel liet uitbetalen in wijn.
 
Ideale omstandigheden
De wijngaarden van ‘Weingut' Esterházy zijn gelegen op de mooiste locaties in Burgenland. Het milde klimaat met 300 zondagen per jaar en het uitstekende terroir zorgen voor een zeer goede rijping van de druiven. Voeg daar de zeer moderne wijnkelder en de internationale ervaring en methodische manier van werken van de wijnmakers aan toe en je krijgt zeer kwalitatieve en karaktiristieke wijnen. 

Meer dan Grüner Veltliner
De Grüner Veltliner druif is het paradepaardje van Oostenrijk. In 20 jaar hebben deze voortreffelijke wijnen de wereld veroverd en sieren elke wijnkaart. Inmiddels staat het land bekend om veel meer dan alleen de Grüner Veltliner. Esterházy maakt ook een heerlijke Chardonnay, Pinot Noir, Blaufränkisch en een unieke rode icoonwijn: Tesoro.

Leithaberg
De Leithaberg is een berg gelegen ten westen van de Neusiedlersee. De appellatie Leithaberg DAC staat bekend om de productie van de meest verfijnde en kenmerkende Blaufränkisch wijnen van Oostenrijk. Esterházy produceert hier een prachtige Blaufränkisch en Chardonnay die de typische levensstijl van deze regio weergeven waarin plezier en levenslust centraal staan.
 
Esterházy
Anderen kochten ook