Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Fattoria Aldobrandesca Antinori Aleatico 2022

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Overig
Zoet
Zéér unieke wijn! Een rode dessertwijn met persoonlijkheid die wordt gemaakt van rijpe druiven met een hoog suikergehalte. Een deel van de druiven wordt een maand gedroogd. Het typische bouquet heeft aroma’s van rijpe pruimen, aardbeien, thee en rozen; typisch voor de Aleatico-druif.
€ 26,50 | 50cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Robijnrode kleur. De wijn is zacht van smaak en heeft een schitterende balans. De afdronk is lang met het typische fruit en de florale tonen die passen bij deze druif. 

Lorenzo
Wijnkaartnaam Antinori Aleatico
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2022
Druif Overig
Temperatuur 10 - 12°C
Sluiting Kurk
Smaak Zoet
Alcohol 10%
Het gebied

Het landgoed Fattoria Aldobrandesca is gelegen in het zuidelijke deel van de Toscaanse Maremma, in het hart van wat bekend staat als de "Etruskische Tufsteenzone". Hoewel Maremma vaak geassocieerd wordt met de kustlijn, vlakke landbouwgronden, dennenbossen, paarden en de lokale cowboys genaamd "butteri", bevindt Fattoria Aldobrandesca zich landinwaarts in het landelijke deel van Maremma, in een gebied dat bekend staat als het Tufsteengebied.

Deze regio heeft een rijke geschiedenis, waarbij oude beschavingen fascinerende middeleeuwse forten en nederzettingen bouwden op steile kliffen van tufsteen. Vandaag de dag zijn deze plaatsen zoals Pitigliano, Sorano en Sovana openluchtmusea, die getuigen van het verleden.

De wijngaarden

Het domein beslaat 100 hectare aan wijngaarden, gelegen op de hellingen van een uitloper van tufsteen, waar het pittoreske stadje Sovana majestueus bovenop de heuvel prijkt. Dit gebied wordt omgeven door een prachtig natuurlijk landschap van opmerkelijk archeologisch belang.

De wijngaarden bevinden zich op vlak terrein van vulkanische oorsprong, met een ondergrond van tufsteen, op een hoogte van 200 meter boven zeeniveau. Deze unieke omgeving biedt een ideaal terroir voor zowel Aleatico, een zeer oude en traditionele druivensoort, als Malbèc, een nieuwkomer in de Italiaanse wijnproductiesector.

 
Vie Cave
De wijn ‘Vie Cave’ is vernoemd naar de gangenstelsels in de omgeving van het dorp Sovana, uitgegraven door de Etrusken. Een wijn gemaakt van een ‘outsider’ voor Italië; Malbec. Na jarenlang onderzoek door de familie Antnori en de vrijheid van de wijnmaker om op een eigen stukje land te kunnen experimenteren, bleek de Malbec druif bijzonder geschikt voor deze zone. Het bijzondere aan tufsteen is namelijk dat het tot 20% water kan vasthouden, ideaal om een druif als Malbec tijdens de warme zomers toch van voldoende water te voorzien. Het resultaat is een prachtige, geconcentreerde Malbec met een bijzondere mineraliteit die de wijn aan dit gebied linkt.
 
Fattoria Aldobrandesca