Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
93 Robert Parker
92 James Suckling

Guado al Tasso Il Bruciato 2021

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah / Shiraz, Petit Verdot, Cabernet Franc
Krachtig en complex rood, intens, rood fruit, specerijen, complex
Gemaakt op het beroemde Antinori estate Guado al Tasso. Heeft de allure van de icoonwijn, maar dan toegankelijker en betaalbaarder. Geweldig lekkere rode wijn met veel rood fruit, is licht kruidig en geeft aromatische hints van eikenhout. Een genot om te drinken met een lange volle afdronk. Of zoals Parker's Wine Advocate het zei: It doesn't try to be anything other than it is: Delicious.
€ 34,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De Il Bruciato wordt gezien als het broertje van de Guado al Tasso Superiore. Antinori laat met deze wijn de potentie van het gebied zien, zeer rijke en tegelijkertijd elegante blend van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah & Petit Verdot. Deze intens robijnrode wijn geeft een geur van rode fruit, is licht kruidig en geeft aromatische tonen van eikenhout. De smaak is heel zacht, plezierig en heeft een mooie lange volle afdronk.

Marco
Wijnkaartnaam Antinori Il Bruciato
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2021
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah / Shiraz, Petit Verdot, Cabernet Franc
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 6 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooi bij roodvleesgerechten, varkensvlees, pasta met een kruidige saus, gevogelte en wit vlees.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Bolgheri DOC
Guado al Tasso ligt in het kleine, maar zeer prestigieuze Bolgheri DOC. In het noordelijke gedeelte van Maremma op zo’n honderd kilometer ten zuidwesten van Florence. Er zijn slechts 30 producenten in het gebied, die zich toeleggen op de Bordeaux druiven zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot. Van deze 30 producenten zijn er drie toonaangevend: Tenuta San Guido (van Sassicaia), Tenuta Ornellaia en Guado al Tasso. Deze krijgen de hoogste scores en zijn wereldberoemd. Helaas wordt er weinig van gemaakt en is de vraag zeer hoog.
 
Antinori in Bolgheri
De naam Antinori is dan ook echt verbonden aan dit luxueuze wijngebied aan de Toscaanse kust. De vader van Piero kreeg dit landgoed in handen toen hij trouwde met Carlotta della Gherardesca; haar familie had dit gebied (10.000 hectare) sinds 1800 in bezit. Alle top estates in Bolgheri vinden hun oorsprong bij de familie Antinori. De zus van Carlotta, Clarice trouwde met Markies Mario Incisa della Rocchetta en het landgoed werd in twee stukken verdeeld: Tenuta San Guido (van Sassicaia) en Tenuta Guado al Tasso. Later kreeg de broer van Piero, Ludovico, een stuk van Tenuta San Guido in handen en stichtte met hulp van Piero het andere beroemde estate: Tenuta Ornellaia.
 
De historie van Guado al Tasso
Guado al Tasso werd voor het eerst geproduceerd in 1990, maar al vanaf de jaren zestig was Piero zeer betrokken bij het gebied, hij maakte destijds de wijn Sassicaia bij zijn neef. Met al die kennis en kunde stichtte hij zijn eigen domein, plantte de juiste druivensoorten (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot) en wachtte tot de druivenstokken oud genoeg waren om de kwaliteit te kunnen leveren voor topwijnen die de naam Antinori mogen dragen.
 
Het domein
Het domein, 1000 hectare groot, strekt zich uit van de kust tot de heuvels, waar de wijngaarden worden verbouwd op rotsachtige en licht kalkrijke bodems. De wijngaarden worden omcirkeld door glooiende heuvels, lokaal ook wel het ‘Bolgheri Amfitheater’ genoemd. Dit zorgt voor een uniek microklimaat, met een verkoelende wind die ’s nachts vanaf de heuvels de druivenstokken koelt. Hierdoor kunnen de druiven perfect rijpen. De combinatie met de veelzijdigheid in bodemsoorten geeft de wijnen van Guado al Tasso hun kenmerkende aroma’s.
 
De wijnen
De wijnen die worden geproduceerd bij Guado al Tasso hebben allemaal een verwijzing naar de familiegeschiedenis. Op de fles zijn altijd de letters DG te zien. Deze staan voor ‘Della Gherardesca’, de oorspronkelijke bewoners van het landgoed. De naam Guado al Tasso is ontleent aan de dassen die leven in de vele beken die door het landgoed stromen. De grootte van het landgoed en de veelzijdigheid in bodemsoorten, maakt van deze plek een waar paradijs om verschillende druivensoorten te planten. Naast de Guado al Tasso wordt hier de 100% Merlot; Cont’Ugo gemaakt, de 100% Cabernet Franc; Matarocchio, de prachtige Vermentino, spannende Scalabrone rosé en het kleine broertje van Guado al Tasso; Il Bruciato.
 
Guado al Tasso
93 punten - Robert Parker (oogst 2020)
I tasted the Guado al Tasso 2020 Bolgheri Rosso Il Bruciato from barrel, but the wine will hit the market in September of this year. Compared to the previous vintage, this edition is richer and slightly denser with nicely concentrated fruit. That extra textural support is a characteristic of this fortunate vintage. This accessible blend of Cabernet Sauvignon, Merlot and Syrah offers tight mineral notes, toasted spice, almond and lots of dark, luscious fruit. To the palate, the wine exhibits softly caressing tannins
92 punten - James Suckling (oogst 2021)
9 Oct, 2023 – Cocoa, walnuts, cherries and bay leaves on the nose. Well-integrated and medium-bodied with powdery, dusty tannins and some mineral iron notes at the end. Drink or hold.
Anderen kochten ook