Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
91 Falstaff
90 Wine Enthusiast

Guado al Tasso Scalabrone 2022

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah / Shiraz
Fruitige en frisse rosé, vol fruitig, rood fruit, rozen, bloesem
Scalabrone is dé top rosé uit Bolgheri, afkomstig van het Guado al Tasso estate van Antinori. Dit gebied was van oudsher bekend om zijn rosé's en Antinori slaagt erin om hier een geweldige rosé te produceren. Heerlijk in combinatie met salades of gegrilde vis.
€ 17,95 € 23,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Helder en vol roze van kleur. Frivool en charmant, met een verfrissende geur van rood fruit, vooral kersen en frambozen, bloemen en aromatische kruiden. Karaktervol met veel fruitige accenten. De goede balans wordt afgerond door een aanhoudende afdronk met aangenaam fruit.

Marco
Wijnkaartnaam Antinori Scalabrone
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2022
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah / Shiraz
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Perfect voor een zwoele zomeravond of uitdagend bij een gegrild zalmgerecht.
Sluiting Kurk
Smaak Fruitige en frisse rosé
Alcohol 12,5%
Bolgheri DOC
Guado al Tasso ligt in het kleine, maar zeer prestigieuze Bolgheri DOC. In het noordelijke gedeelte van Maremma op zo’n honderd kilometer ten zuidwesten van Florence. Er zijn slechts 30 producenten in het gebied, die zich toeleggen op de Bordeaux druiven zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot. Van deze 30 producenten zijn er drie toonaangevend: Tenuta San Guido (van Sassicaia), Tenuta Ornellaia en Guado al Tasso. Deze krijgen de hoogste scores en zijn wereldberoemd. Helaas wordt er weinig van gemaakt en is de vraag zeer hoog.
 
Antinori in Bolgheri
De naam Antinori is dan ook echt verbonden aan dit luxueuze wijngebied aan de Toscaanse kust. De vader van Piero kreeg dit landgoed in handen toen hij trouwde met Carlotta della Gherardesca; haar familie had dit gebied (10.000 hectare) sinds 1800 in bezit. Alle top estates in Bolgheri vinden hun oorsprong bij de familie Antinori. De zus van Carlotta, Clarice trouwde met Markies Mario Incisa della Rocchetta en het landgoed werd in twee stukken verdeeld: Tenuta San Guido (van Sassicaia) en Tenuta Guado al Tasso. Later kreeg de broer van Piero, Ludovico, een stuk van Tenuta San Guido in handen en stichtte met hulp van Piero het andere beroemde estate: Tenuta Ornellaia.
 
De historie van Guado al Tasso
Guado al Tasso werd voor het eerst geproduceerd in 1990, maar al vanaf de jaren zestig was Piero zeer betrokken bij het gebied, hij maakte destijds de wijn Sassicaia bij zijn neef. Met al die kennis en kunde stichtte hij zijn eigen domein, plantte de juiste druivensoorten (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot) en wachtte tot de druivenstokken oud genoeg waren om de kwaliteit te kunnen leveren voor topwijnen die de naam Antinori mogen dragen.
 
Het domein
Het domein, 1000 hectare groot, strekt zich uit van de kust tot de heuvels, waar de wijngaarden worden verbouwd op rotsachtige en licht kalkrijke bodems. De wijngaarden worden omcirkeld door glooiende heuvels, lokaal ook wel het ‘Bolgheri Amfitheater’ genoemd. Dit zorgt voor een uniek microklimaat, met een verkoelende wind die ’s nachts vanaf de heuvels de druivenstokken koelt. Hierdoor kunnen de druiven perfect rijpen. De combinatie met de veelzijdigheid in bodemsoorten geeft de wijnen van Guado al Tasso hun kenmerkende aroma’s.
 
De wijnen
De wijnen die worden geproduceerd bij Guado al Tasso hebben allemaal een verwijzing naar de familiegeschiedenis. Op de fles zijn altijd de letters DG te zien. Deze staan voor ‘Della Gherardesca’, de oorspronkelijke bewoners van het landgoed. De naam Guado al Tasso is ontleent aan de dassen die leven in de vele beken die door het landgoed stromen. De grootte van het landgoed en de veelzijdigheid in bodemsoorten, maakt van deze plek een waar paradijs om verschillende druivensoorten te planten. Naast de Guado al Tasso wordt hier de 100% Merlot; Cont’Ugo gemaakt, de 100% Cabernet Franc; Matarocchio, de prachtige Vermentino, spannende Scalabrone rosé en het kleine broertje van Guado al Tasso; Il Bruciato.
 
Guado al Tasso
91 punten - Falstaff (oogst 2022)
90 punten - Wine Enthusiast (oogst 2022)
Anderen kochten ook