Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 512 wijnen
52-Magische-Masi-Amarone.jpg

Magische Masi Amarone

Masi is een van dé toonaangevende Amarone producenten, al in 1772 kocht de familie Boscaini de beroemde wijngaard Vaio dei Masi en noemde hun wijnbedrijf Masi. 

Amarone is één van de grote, klassieke wijnen van Italië, samen met Barolo en Brunello. Amarone komt enkel en alleen uit de Valpolicella Classico regio, in dit kleine gebied worden de druiven Corvina, Rondinella, Molinara en de door Masi herontdekte Oseleta gedroogd voordat er wijn gemaakt van gaat worden. Dit proces, appassimento genaamd, zorgt samen met de unieke druiven en ligging van de wijngaarden voor een ongeëvenaarde wijn.

Wereldtop
Masi maakt al generaties lang Amarone wijnen van wereldklasse, hun bekendste is de Amarone Classico, waar wij nu de laatste dozen van de magische oogst 2015 van aanbieden. Deze oogst kreeg maar liefst 95 punten van James Suckling, werkelijk uniek in deze prijsklasse. Ook bieden wij de laatste flessen van de verrukkelijke Amarone Classico Riserva 2013 aan, deze oogst kreeg de hoogste score van Gambero Rosso: TRE BICCHIERI. 

Cantina Privata
Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw bewaart Masi de allerbeste wijnen en Cru's in hun Cantina Privata. Uit deze kelder hebben wij 10 kistjes van hun allerbeste Single Vineyard cru's mogen halen: 2011 Campolongo di Torbe en 2011 Mazzano. De lijst met topscores is heel erg lang en deze wijnen behoren tot de allerbeste Amarone wijnen

Appassimento wijnen
Naast de beroemde Amarone's, maakt Masi ook andere Appassimento wijnen. Een deel van de druiven voor deze wijnen worden gedroogd zoals bij de Amarone, het andere deel voor vergist op de gebruikelijke wijze. Het resultaat is verbluffend: diepgang door de gedroogde druiven in combinatie met frisheid en fruitigheid van de niet-gedroogde druiven. Masi maakt een unieke witte Masianco en zelfs een mousserende appassimento wijn: Moxxé. 

Intekenen voor zeer scherpe prijzen
Profiteer van het aanbod Amarone wijnen, nu voor zeer scherpe intekenprijzen.
De geselecteerde wijnen zijn (zeer) beperkt beschikbaar.
 
Masi Amarone Classico 2015
Een van de beste jaargangen van deze eeuw, met de beste score ooit. De wijn is rijk, krachtig en fluweel zacht door de appassimento techniek. Een grote wijn met veel elegantie, finesse en complexiteit met vriendelijke tannines. Geweldig bewaarpotentieel. We hebben de laatste dozen van deze oogst opgehaald, op is op. Op dronk vanaf 2020 en te bewaren tot 2035.
- James Suckling 95 punten

Masi Amarone Classico Riserva 2013
De Amarone Riserva is een trotse, majestueuze, complexe en uitbundige wijn. Een benchmark voor de Amarone categorie wereldwijd. Een rijke, maar wel volledige droge Amarone. Zacht door de lange indroging van de druiven en tegelijkertijd krachtig door de intense smaken en drie jaar rijping op eikenhout. Laatste flessen. Op dronk vanaf 2020 en te bewaren tot 2040.
- Gambero Rosso 3 Bicchieri (maximale score)
- Guida essenziale ai vini d’Italia: 95 punten

Masi Campolongo di Torbe Amarone Classico 2011 
Masi was in de jaren vijftig een van de eerste die Single Vineyard Amarone wijnen produceerden, de wijngaard Campolongo di Torbe geeft een unieke terroir expressie van de regio. Een elegante Amarone, zeer rijk en prachtig in balans. Nu al heerlijk, maar met een grote toekomst voor zich. Op dronk vanaf 2019 en te bewaren tot 2050.
 • - James Suckling.97 punten
 • - Robert Parker 95 punten
 • - Wine Enthusiast 94 punten
 • - Wine Spectator 95 punten
 • - Gambero RossoTRE BICCHIERI (top score) 
 • - Guida Oro SUPER TRE STELLE (top score) 
 • - Guida essenziale ai vini d’Italia 96
Masi Mazzano Amarone Classico 2011
Deze kleine, op 350-400 meter hoogte gelegen, terraswijngaard bevindt zich in de heuvels van Valpolicalla. De Mazzano wijngaard brengt unieke wijnen voort die enkel in de beste jaren gemaakt worden. Gemaakt om lang te rijpen en op unieke moment van te genieten. Vol, overdadig kersen en pruimenfruit worden gevolgd door een intense krachtige smaak en lange, lange afdronk.
Op dronk vanaf 2021 en te bewaren tot 2050.
 • - Robert Parker 96 punten
 • - Wine Spectator 95 punten
 • - Guida essenziale ai vini d’Italia 97 punten 
 • - Bibenda 2019 5 GRAPPOLI  (top score)
 • - Guida Oro super tre stelle (top score)
 • - James Suckling 96 punten
 
Masi Brolo di Campofiorin Oro 
Wat een klasse wijn is deze 'Ripasso Riserva'. Nu bestaat deze klassificatie (nog) niet voor Ripasso, maar Masi maakt wel alvast een grote broer van de reguliere 'ripasso'. Gemaakt van de beste Corvina, Rondinella, Molinara en de door Masi herontdekte Oseleta druiven. De druiven worden deels gedroogd zoals bij de Amarone en dit zorgt voor een wijn waar kracht en souplesse samen komen. Rijke, droge, volle en zachte smaak met een indrukwekkende structuur en tonen van cacao, gebakken fruit en vanille. Mooie ronde, aanhoudende afdronk met bijzonder elegante zachte tannines.
James Suckling: 92 punten (oogst 2017)
 
Masi Masianco
Wat een plezier geeft deze 'witte Ripasso'. Ook deze klassificatie bestaat (nog) niet, maar Masi maakt wel een zeer fraaie, deels van gedroogde Pinot Grigio en Verduzzo druiven witte wijn. Een frisse smaak met citroen, perzik, abrikoos en honing, gevolgd door een droge afdronk. Erg mooi in balans en gastronomisch breed inzetbaar. Nieuwe oogst.
James Suckling: 90 punten (oogst 2020)
 

 

 
 

Masi Moxxé 
Geweldige blend van de druiven Pinot Grigio en Verduzzo. Deze laatste wordt kort gedroogd om een rijkere smaak te ontwikkelen. Een soort witte, mousserende Ripasso dus, al bestaat die klassificatie ook nog niet. Maar het resultaat is heerlijk; Vol fruit, goede frisheid en volle mousse. Ideaal aperitief in een hele mooie fles!
James Suckling: 90 punten (oogst 2018)
 

Mijn advies
Amarone wijnen rijpen heel mooi maar zijn ook nu al heerlijk om te drinken. De Amarone (Riserva) wijnen zijn heerlijk als hoogtepunt van een mooie avond. De Cru's zijn werkelijk unieke wijnen met een lang leven voor zich, voor bijzondere momenten. Brolo di Campofiorin, Masianco en Moxxé zijn perfect als apertief en een mooi begeleider van een (Italiaanse) maaltijd.   

 

gerelateerde blogs

77 blogbanner vooruitblik 2021

Investeren in wijn: 2021

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

69 Prunotto

Barolo van wijnhuis Prunotto

In het Noordwesten van Italië ten zuiden van Turijn, ligt een van de meest bijzondere streken van Italië; Piemonte!

71 Tignanello 2017

Tignanello 2017: 96 punten en zeer schaars

Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld. Nog steeds is het een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Wat is het geheim?

57 Antinori Brunello familie

Antinori's Brunello familie

Brunello di Montalcino van Familie Antinori; Pian delle Vigne