Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
16-MarcheseAntinori.jpg

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva

De eerste twee kent bijna iedereen: Solaia en Tignanello. Deze wijnen hebben in de jaren 70 de Italiaanse wijnmarkt totaal op zijn kop gezet en vormen nu de absolute top van Italië. 

Marchese Antinori zelf Welke derde wijn wordt er dan gemaakt op Tenuta Tignanello? Niet de minste: de Marchese Antinori Chianti Classico Riserva. Deze wijn is de enige die de naam van de markies zelf op het label draagt: een garantie voor topkwaliteit. De wijn Marchese Antinori Chianti Classico Riserva wordt in tegenstelling tot Solaia en Tignanello geheel volgens de moderne regels van de DOCG Chianti Classico gemaakt, en dus met een groot deel Sangiovese. De wijn rijpt minimaal 24 maanden en mag zich een Riserva noemen. 

Baby Tignanello Waarom een baby Tignanello? Omdat je proeft dat deze wijn afkomstig is van de Tignanello wijngaard: krachtig, vol en toch elegant door zijn zachte tannines. Door een andere druivensamenstelling en manier van rijpen is de wijn uniek van smaak maar zeker net zo lekker! Oogst 2018: Subliem met tweemaal 93 punten 

De oogst 2018 is de beste van de eeuw, daar zijn alle critici het over eens. En ook deze wijn scoort geweldig met 93 punten van Robert Parker en 93 punten van Wine Spectator. Ons advies: Koop enkele doosjes van deze wijn en drink de komende vijf tot zeven jaar regelmatig een fles. Elke fles staat (opnieuw) garant voor een feestje!
 

 
gerelateerde blogs
59 Antinori Limited editions

Antinori: Limited editions

Limited edition; Antinori verpakt slechts een heel klein deel van zijn wijnen in kist, echte limited editions dus.

26 Super Tuscan Tignanello

Dé Super Tuscan: Tignanello

Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld en is nu een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Maar wat is het geheim?

57 Antinori Brunello familie

Antinori's Brunello familie

Brunello di Montalcino van Familie Antinori; Pian delle Vigne