Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 557 wijnen
96 James Suckling
95 Falstaff
94 Vinous

Masi Mazzano Amarone Classico 2013

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Corvina, Molinara, Overig, Rondinella
Krachtig en complex rood, Majestueus, complex, rijpe kersen, chocolade
De Mazzano is een trotse, majestueuze, complexe en uitbundige wijn. Een benchmark voor de Amarone categorie wereldwijd. Een rijke, maar wel volledige droge Amarone. Zacht door de lange indroging van de druiven (Appassimento techniek) en tegelijkertijd krachtig door de intense smaken en drie jaar rijping op eikenhout.
€ 134,50 € 145,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Diepe robijnrode kleur. Majestueuze, complexe en elegante wijn met in het bouquet aroma’s van kersen, pruimen en gebrande koffie. Rijke, elegante en zachte smaak van rijpe kersen en bittere chocolade. In de lange droge afdronk een aantrekkelijk bittertje.

Wijnmakers Masi
Wijnkaartnaam Masi Mazzano Amarone Classico
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2013
Druif Corvina, Molinara, Overig, Rondinella
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 30-35 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Amarone is zeer geschikt als begeleider van rood vlees, wild en rijpe, belegen kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 15,5%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarde in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houd deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
96 punten - James Suckling (oogst 2012)
Plums, blackberries, violets and blueberries. Some sultanas. Full-bodied with firm, toned tannins that are polished and beautiful. It’s reserved and beautiful throughout. Goes on for minutes. Drink after 2022, but already very pretty.
95 punten - Falstaff (oogst 2012)
94 punten - Vinous (oogst 2012)
A dusting of exotic spices, crushed stone, dried roses and tobacco wafts up from the darkly alluring 2012 Amarone Classico Mazzano. This is surprisingly lifted and fifi nessed yet undeniably savory with a bitter herbal twang, as tart red and black fruits cascade across a salty mineral core. This tapers off long, staining and structured with a saturation of primary concentration and balsamic tones that linger–through it all, the mouth waters. I love the contrasts of savory and sweet here. Only 1.1 grams of residual sugar. Amazing.
92 punten - Wine Enthusiast (oogst 2011)
Underbrush, tobacco leaf, toasted oak and leather aromas lead the way. It's tight and concentrated, offering cassis, kirsch, prune, clove and licorice alongside firm, close-grained tannins that grip the close. It closes on a hazelnut note.
Anderen kochten ook