Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
exclusive collection

Cantina Privata Boscaini Osar Oseleta 2015

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Oseleta
Een wijn met een verrassende structuur en complexiteit. Gemaakt van de oude Veronese variëteit Oseleta herontdekt en herplant door Masi in de jaren 80. Dit is een unieke moderne interpretatie van de wijngeschiedenis van de Venetiaanse regio een product dat door een uitdaging een succes is geworden door het Masi-wijnbouwteam.
€ 80,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een zeldzame wijn uit de privé collectie van familie Boscaini van de druifsoort Oseleta. Een vergeten druifsoort die zijn oorsprong heeft in Valpolicella. Oseleta is een druif die geschikt is om verder te rijpen aan de wijnrank, waardoor een late oogst mogelijk is. Een late oogst geeft smaak concentratie, een hoger alcoholpercentage en een mooie ronde smaak. Verder is de wijn 24 maanden in nieuw eikenhouten vaten gerijpt gevolgd door een flesrijping van 12 maanden.

 

Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2015
Druif Oseleta
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Alcohol 14%
 
"To understand what Amarone really represents, you have to be born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion." Aldus Sandro Boscaini, CEO van Masi Winery.
 
Een vloeibare schat
Masi is de Amarone specialist bij uitstek. De wijnen zijn wereldwijd bekend en gewild. Naast een prachtige collectie Amarone’s hebben ze ook een unieke serie wijnen die alleen gemaakt wordt in de beste jaren, van de beste percelen. De oplage is zo beperkt dat de flessen worden genummerd. Deze collectie; Cantina Privata Boscaini, is een tastbare expressie van een buitengewoon familie erfgoed. Een zogenoemde ‘vloeibare schat’ is gereserveerd om te delen met uw beste vrienden of naaste wijnliefhebbers.
 
Zeldzame Amarone's
In de negentiende eeuw startte Paolo Boscaini een traditie om een aantal flessen te bewaren in de privé kelder. Hij bewaarde jaargangen waarin hij speciale momenten had beleefd, zoals bruiloften en geboortes. Zijn zoon Guido Boscaini zette deze traditie in 1920 voort. Echter bewaarde hij flessen van zijn beste jaargangen en percelen om jaren later te kunnen ontdekken hoe zijn wijnen zich ontwikkelden met de tijd. Door onze jarenlange, warme samenwerking met Masi stellen zij de mooie Cantina Privata Boscaini collectie voor ons beschikbaar. Een unieke kans om de beste wijnen uit de kelders van familie Boscaini te bemachtigen. Ze staan zelden in de schappen van de slijterij en ook het online aanbod is schaars. Bovendien zijn dit fantastische investeringswijnen; de wijnen zijn op dronk, maar kunnen makkelijk nog 30 jaar liggen.
 
Cantina Privata Boscaini
Anderen kochten ook