Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen

Masi Osar Oseleta 2015

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Oseleta
Een wijn met een verrassende structuur en complexiteit. Gemaakt van de oude Veronese variëteit Oseleta herontdekt en herplant door Masi in de jaren 80. Dit is een unieke moderne interpretatie van de wijngeschiedenis van de Venetiaanse regio een product dat door een uitdaging een succes is geworden door het Masi-wijnbouwteam.
€ 69,00
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een zeldzame wijn uit de privé collectie van familie Boscaini van de druifsoort Oseleta. Een vergeten druifsoort die zijn oorsprong heeft in Valpolicella. Oseleta is een druif die geschikt is om verder te rijpen aan de wijnrank, waardoor een late oogst mogelijk is. Een late oogst geeft smaak concentratie, een hoger alcoholpercentage en een mooie ronde smaak. Verder is de wijn 24 maanden in nieuw eikenhouten vaten gerijpt gevolgd door een flesrijping van 12 maanden.

Wijnmakers Masi
Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2015
Druif Oseleta
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Alcohol 14%
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarde in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houd deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
Anderen kochten ook