Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
exclusive collection

Cantina Privata Boscaini Mezzanella Amandorlato Recioto 2015

Herkomst: Italië, Veneto
Druif: Corvina, Molinara, Rondinella, Rossignola
Vol en rond rood
Een zeldzame Recioto-wijn die opvalt door zijn bijzondere complexiteit en zijn karakteristieke amandelachtige afdronk. De wijn bezit smaken van gestoofd fruit en zoete specerijen. Gevolgd door aroma's van bitterzoete smaken, zoals in pure chocolade en hoogwaardige sigaren.
€ 92,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een unieke en traditionele Recioto wijn uit Valpolicella Classico. De is gemaakt met de drogingstechniek Appassimento, waarbij de beste trossen in de wintermaanden gedroogd worden om meer extractie van geuren en smaken te verkrijgen. Daarnaast heeft deze wijn 24 maanden gerijpt in nieuwe eiken barrique’s gevolgd door minimum 12 maanden flesrijping.

Een zeer zeldzame Recioto die afkomstig is uit de gelijknamige wijngaard, die al sinds de 12e eeuw bekend staat om de hoge kwaliteits wijnen. De wijn onderscheidt zich door zijn bijzondere complexiteit en zijn karakteristieke amandelachtige afdronk. Deze zoete rode wijn heeft aroma's van gestoofd fruit en zoete specerijen, gevolgd door aroma's van bitterzoete smaken, zoals pure chocolade en sigaren.

Land Italië
Regio Veneto
Jaargang 2015
Druif Corvina, Molinara, Rondinella, Rossignola
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
 
"To understand what Amarone really represents, you have to be born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion." Aldus Sandro Boscaini, CEO van Masi Winery.
 
Een vloeibare schat
Masi is de Amarone specialist bij uitstek. De wijnen zijn wereldwijd bekend en gewild. Naast een prachtige collectie Amarone’s hebben ze ook een unieke serie wijnen die alleen gemaakt wordt in de beste jaren, van de beste percelen. De oplage is zo beperkt dat de flessen worden genummerd. Deze collectie; Cantina Privata Boscaini, is een tastbare expressie van een buitengewoon familie erfgoed. Een zogenoemde ‘vloeibare schat’ is gereserveerd om te delen met uw beste vrienden of naaste wijnliefhebbers.
 
Zeldzame Amarone's
In de negentiende eeuw startte Paolo Boscaini een traditie om een aantal flessen te bewaren in de privé kelder. Hij bewaarde jaargangen waarin hij speciale momenten had beleefd, zoals bruiloften en geboortes. Zijn zoon Guido Boscaini zette deze traditie in 1920 voort. Echter bewaarde hij flessen van zijn beste jaargangen en percelen om jaren later te kunnen ontdekken hoe zijn wijnen zich ontwikkelden met de tijd. Door onze jarenlange, warme samenwerking met Masi stellen zij de mooie Cantina Privata Boscaini collectie voor ons beschikbaar. Een unieke kans om de beste wijnen uit de kelders van familie Boscaini te bemachtigen. Ze staan zelden in de schappen van de slijterij en ook het online aanbod is schaars. Bovendien zijn dit fantastische investeringswijnen; de wijnen zijn op dronk, maar kunnen makkelijk nog 30 jaar liggen.
 
Cantina Privata Boscaini