Een unieke en traditionele Recioto wijn uit Valpolicella Classico. De is gemaakt met de drogingstechniek Appassimento, waarbij de beste trossen in de wintermaanden gedroogd worden om meer extractie van geuren en smaken te verkrijgen. Daarnaast heeft deze wijn 24 maanden gerijpt in nieuwe eiken barrique’s gevolgd door minimum 12 maanden flesrijping.
Een zeer zeldzame Recioto die afkomstig is uit de gelijknamige wijngaard, die al sinds de 12e eeuw bekend staat om de hoge kwaliteits wijnen. De wijn onderscheidt zich door zijn bijzondere complexiteit en zijn karakteristieke amandelachtige afdronk. Deze zoete rode wijn heeft aroma's van gestoofd fruit en zoete specerijen, gevolgd door aroma's van bitterzoete smaken, zoals pure chocolade en sigaren.
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Jaargang | 2015 |
Druif | Corvina, Molinara, Rondinella, Rossignola |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Temperatuur | 16 - 18°C |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Vol en rond rood |
Alcohol | 14% |
"To understand what Amarone really represents, you have to be born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion." Aldus Sandro Boscaini, CEO van Masi Winery.