Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen
18-Montrachet.jpg

Montrachet

De wijngaard met Grand Cru status ligt verdeeld tussen twee dorpen: Chassange en Puligny. Beide dorpen hebben in het verleden de naam van deze wijngaard aan hun eigen naam geplakt. Een gouden greep, want iedere wijnliefhebber kent hun naam én de naam Montrachet prijkt op alle wijnen uit deze dorpen.
 
Klein en verdeeld
De 8 hectare zijn verdeeld tussen vele afzonderlijke producenten, waaronder de beroemde namen als Laflaive, Bouchard, Romanée Conti, Prieur en Lafon. De wijn is erg moeilijk om te bemachtigen en heel erg kostbaar.
 
Bâtard/Chevalier/Bienvenues Bâtard Montrachet Grand Cru
Naast de originele wijngaard (Le) Montrachet zijn er enkele aangrenzende wijngaarden die ook de Grand Cru status hebben én Montrachet in hun naam hebben. Dit zijn Bâtard en Bienvenues-Bâtard aan de zuidkant en Chevalier-Montrachet aan de noordkant. Ook topwijngaarden en wat voordeliger dan Montrachet.
 
Puligny en Chassange Montrachet
Dit zijn de twee dorpen waarin de wijngaard ligt en die dus Montrachet aan hun naam hebben toegevoegd. Hierdoor dragen de wijnen uit deze dorpen ook de naam Montrachet op hun label, vaak met de toevoeging van de specifieke wijngaard. Enkele van deze wijngaarden hebben de 1er cru status, dit wordt dan vermeld op het label. Als laatste zijn er de 'communal' wijnen, deze kunnen uit het hele dorp komen en hebben geen 1er cru status of wijngaard op het label.
 
Ingewikkeld?
Ja, Bourgogne is met Piëmonte waarschijnlijk het ingewikkeldste wijngebied, maar daarmee ook super interessant. Om de juiste keuze te maken helpen wij u graag, want er zijn vele, hele fraaie wijnen te koop die niet de hoofdprijs kosten. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.
 
gerelateerde blogs
58 Olivier Leflaives verborgen Bourgogne schatten

Olivier Leflaive’s verborgen Bourgogne schatten

Olivier Leflaive maakt voortreffelijke wijnen in de beroemde appelaties Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet.

44 Olivier Leflaive Primeurinschrijving 2018

Olivier Leflaive Primeurinschrijving 2018

Dit is hét moment om de 2018 wijnen van Olivier Leflaive te bemachtigen. Lees hier waarom.

37 Brocard blogbanner zonder tekst

Jean Marc Brocard, Chablis grootheid

Met meer dan 200 hectare biologische wijngaarden in Chablis is Brocard één van de toonaangevende producenten uit dit beroemde Chardonnay gebied.

59 Voorspelling 2022 blogbanner z tekst.

Investeren in wijn: 2022

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.