Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen

Olivier Leflaive Chassagne-Montr. 1er Cru "Abbaye de Morgeot" Domaine Blanc

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Chardonnay
Romig en elegant wit
Een wijn die zijn grootsheid uitdrukt in een mooie concentratie en grote finesse. Een volle stevige en rijpe wijn die bij het ouder worden tonen van honing en witte bloemen ontwikkeld.
€ 159,00
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Alleen de beste druiven worden voor deze wijn gebruikt van twee percelen van Olivier Leflaive. Vroeger was Clos de Morgeot een eigen appelatie. Tegenwoordig hoort dit bij de appelatie Chassagne-Montrachet.
De grond hier is dieper en kleiiger dan elders.
 
Goudgele kleur. Heerlijke geur wat doet denken aan tarte tartin met de frisse tonen van citrusfruit, naast vanille en noten. In de smaak een mooie combinatie van het fruit en witte bloemen met mineralen.
Wijnmakers Olivier Leflaive 2
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Druif Chardonnay
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij gerechten met wit vlees en gevogelte.
Sluiting Kurk
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 12%
Frankrijk, Bourgogne 
De naam Leflaive is een begrip in de Bourgogne. Olivier besloot in 1984 samen met zijn broer Patrick hun eigen bedrijf op te starten, met op de achtergrond oom Vincent van Domaine Leflaive. En wij zijn er trots op de importeur te zijn van deze schitterende wijnen.
 
Familie Leflaive - Bourgogne icoon
Olivier en Patrick Leflaive hebben een prachtig estate opgebouwd in Puligny-Montrachet. Ze maken stralende witte Bourgognes van wereldklasse en gooien hoge ogen bij de internationale wijnpers. Omdat ze deel uit maken van de familie Leflaive hebben ze ook enkele van de mooiste wijngaarden in Puligny, Chassagne-Montrachet en Meursault in hun bezit. De basis van hun prachtige wijnen. 
 
Het estate in Puligny-Montrachet
Oliviers grote liefde zijn de wijnen van Puligny-Montrachet. Neem de proef op de som, pak de auto en zeven uur later bent u in Puligny-Montrachet. Wijn proeven en dineren in het restaurant van Olivier Leflaive, waar bijna al zijn wijnen per glas verkrijgbaar zijn. Daarna naar boven heerlijk slapen in zijn hotel. De volgende dag heerlijk wandelen tussen de beroemdste wijngaarden ter wereld. Genieten.

Ontdek ook onbekende gebieden
Maak ook kennis met onbekende Bourgognes van Olivier Leflaive. Hij maakt voortreffelijke wijnen in de beroemde appelaties Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Maar ook in de onbekende gemeenten zoals Montagny, Saint-Romain en Saint-Aubin maakt Leflaive ongekend mooie wijnen voor een aantrekkelijke prijs. 
 
Valentin Leflaive - Champagne
13 jaar geleden ging Olivier een nieuw avontuur aan: het maken van een grootse Champagne. Samen met expert Erick de Sousa uit Champagne maakt hij een uitstekende en complexe Blanc de Blancs. De productie is klein maar van zeer hoog niveau, voornamelijk van Premier Cru wijngaarden en gerijpt in de kelders van zijn estate in Champagne. Voor een dergelijke kwaliteit Champagne is Valentin Leflaive zeer goed geprijsd!
 
Olivier Leflaive
Anderen kochten ook