Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen
72-Olivier-Leflaive-ideale-Kerstwijnen.jpg

Olivier Leflaive’s ideale Kerstwijnen

De Bourgognes van Olivier Leflaive zijn de ideale kerstwijnen. Olivier Leflaive maakt voortreffelijke wijnen in de beroemde appelaties Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Maar ook in de onbekende buurgemeenten zoals Saint-Romain en Saint-Aubin maakt Leflaive ongekend mooie wijnen voor een aantrekkelijke prijs.
 
Olivier Leflaive Saint-Romain 2017 
Deze appellation ligt ten westen van Auxey-Duresses en Meursault. De Chardonnay druiven van deze wijn zijn afkomstig van kalkhoudende kleigronden en zijn geselecteerd van 4 verschillende Terroirs: En Poillange, La Perrière, Combe Bazin en Sous le Château. Een erg fraaie Bourgogne en nog betaalbaar in vergelijking met de bekende en zeer schaarse appellations in de buurt.
 
Awards:
De Grote Hamersma: 9-
"Als een frisse citroensorbet met mineralensprinkles. Royale, gedragen afdronk."
Olivier Leflaive Saint-Aubin 1er Cru 2018
De wijngaard Charmois ligt tegen de gemeentegrens van Chassagne-Montrachet. Het terroir en de ligging zijn hetzelfde als de buurgemeente, maar de prijzen zijn wel een stuk lager. Een dijk van een wijn, nu heerlijk fruitvol, met romige vanille tonen en de kenmerkende 'Leflaive mineraligheid'. Beperkt beschikbaar.

Olivier Leflaive Les Setilles 2018 
De signature wijn Les Sétilles is een mix van druiven uit Meursault en Puligny-Montrachet en daardoor een ‘gewone’ Bourgogne Blanc. Maar wat voor één! Een elegante en volle Chardonnay, met een mooie zuivere en lange afdronk. Deels opgevoed op Frans eiken geeft deze wijn de grandeur van een grote Bourgogne voor een (nog) betaalbare prijs: nú slechts € 22,50.
 
Awards:
Very Good to Excellent - Forbes 
Excellent Bourgogne! - Burgundy Report 
De Grote Namen: Meursault, Chassagne Montrachet en Puligny Montrachet 
Naast deze drie ongekende wijnen, kunt u ook profiteren van het aanbod van de bekende appelations Meursault, Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet uit het topjaar 2016. Nu perfect op dronk.
 
Bourgogne Rouge
Leflaive is vermaard om zijn witte wijnen, maar hij maakt ook enkele grootse rode wijnen. Deze Pinot Noirs zijn perfect voor dit seizoen; aards, kruidig en rijk. De rode wijnen worden pas vrijgegeven wanneer ze op dronk zijn, waardoor wij nu kunnen genieten van de uitstekende 2015 oogst. Mijn favorieten: De Santenay en de Cuvée Margot Pinot Noir, beide voortreffelijke wijnen voor hun prijs.
 
Champagne Valentin Leflaive Blanc de Blancs
13 jaar geleden ging Olivier een nieuw avontuur aan: het maken van een grootse Champagne. Samen met expert Erick de Sousa uit Champagne maakt hij een uitstekende en complexe Blanc de Blancs. De productie is klein maar van zeer hoog niveau, voornamelijk van Premier Cru wijngaarden en gerijpt in de kelders van zijn estate in Champagne. Voor een dergelijke kwaliteit Champagne is Valentin Leflaive zeer goed geprijsd!
 

Burgenhound: 93/100 punten
'There is equally good refinement to the intense, pure and lively flavors that are supported by a relatively fine and dense mousse that also shapes the quite dry but not austere finish that possesses outstanding depth. To my taste this is drinking perfectly now and I was impressed'

Schaars en grote vraag
Wij hebben er alles aan gedaan om een zo groot mogelijke allocatie te krijgen, want er is wereldwijd een zeer grote vraag naar de wijnen van Leflaive. De productie is klein, ook in deze onbekendere appellations, wat zorgt voor immer stijgende prijzen. Profiteer daarom nu van dit aanbod en verzeker uzelf de komende jaren van de heerlijke Bourgogne wijnen van Olivier Leflaive.
 

Onze tips
Les Setilles en de Saint-Romain geven heel veel Bourgogne voor een aantrekkelijke prijs; enkele doosjes van deze twee zorgen voor veel plezier de komende jaren. De Saint-Aubin 1er Cru is een bijzondere wijn voor speciale gelegenheden, voor nu en de komende jaren. Van de rode Bourgognes kan ik Santenay en Cuvée Margot van harte aanbevelen en de Valentin Leflaive is een geweldige rijke Champagne die u uitstekend zal smaken.

 
gerelateerde blogs
59 Voorspelling 2022 blogbanner z tekst.

Investeren in wijn: 2022

In deze blog leest u informatie over de vijf wijntrends voor het jaar 2021.

71 Tignanello 2017

Tignanello 2017: 96 punten en zeer schaars

Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld. Nog steeds is het een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Wat is het geheim?

73 blogbanner boschendal sommelier

Boschendal sommelier selection

Boschendal (sinds 1685) is het beroemdste wijnhuis van de Kaap en maakt wijnen van wereldklasse. Zo ook deze Sommelier Selection en dat proef je.

65 Magistrale Chateauneuf du Pape

Magistrale Chateauneuf-du-Pape & Plan de Dieu

De oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde het wijnhuis in de Rhônestreek.