Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen

Poggio al Cinghiale Sangiovese Rubicone IGT 2021

Herkomst: Italië, Emilia-Romagna
Druif: Merlot, Sangiovese
Licht en fruitig rood, Fruit, romig, kersen, chocolade
Deze robijnrode wijn is gemaakt van Sangiovese druiven met een klein beetje Merlot. Deze combinatie van druiven geeft een sappige, zachte en fruitige wijn met aroma’s van kersen, kruiden en chocolade. Een typerende wijn voor deze regio! Oordeel De Grote Hamersma: 8 Laat zonder gêne haar hele fruitige hebben en houwen zien. Kersen, viooltjes, rode besjes. Kruidig krokantje zelfs. Misschien komt haar losbandigheid door de aanwezigheid van Merlot. Die brengt vaak het beste in haar naar boven.
€ 10,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

 

Poggio al Cinghiale betekent ‘Heuvel van het everzwijn’. De regio Emilia-Romagna, waar deze wijn wordt gemaakt, is het leefgebied van het everzwijn. Ze zijn de koning te rijk in dit heuvelachtige gebied waar de Sangiovese weelderig groeit.In deze wijn wordt de Sangiovese aangevuld met een klein beetje Merlot. Deze combinatie van druiven geeft een sappige, zachte en fruitige wijn met aroma’s van kersen, kruiden en chocolade.

Wijnkaartnaam Poggio al Cinghiale Sangiovese
Land Italië
Regio Emilia-Romagna
Jaargang 2021
Druif Merlot, Sangiovese
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 14 - 16°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 3-5 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooie begeleider voor antipasti's, pasta met tomatensaus, lamsgerechten en stevige kazen
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13,5%

Italië, Emilia-Romagna

Poggio al Cinghiale betekent ‘Heuvel van het everzwijn’. De regio Emilia-Romagna, waar deze wijn wordt gemaakt, is het leefgebied van het everzwijn. Een schitterend gebied waar de mooiste Sangiovese druiven verbouwd worden.

Deze robijnrode wijn is gemaakt van Sangiovese druiven met een klein beetje Merlot. Deze combinatie van druiven geeft een sappige, zachte en fruitige wijn met aroma’s van kersen, kruiden en chocolade. Een typerende wijn voor deze regio! 

Poggio al Cinghiale
Anderen kochten ook