Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
14-Solaia-2015.jpg

Solaia 2015: 2x de perfecte 100 punten!

Van alle Super-Tuscans heeft geen enkele wijn tegenwoordig een hoger aanzien dan Solaia van het wijnhuis Antinori! Nu is het tijd om deze hoge verwachtingen te overtreffen met de oogst van de eeuw: 2015. James Suckling heeft de Solaia 2015 namelijk met de perfecte 100 punten beoordeeld. De tweede honderd punter komt van niemand minder dan Parkers Wine Advocate. 

Nu is het tijd voor de 2015 Solaia. De wijn is vernoemd naar de ‘zon’ (Sole) een eerbetoon aan dit zonnige wijngaard gelegen in Toscane. Deze wijn is zo groot geworden door Antinori’s familiepassie, 26 generaties aan ervaring, aandacht voor details en hun innovatieve zienswijze op wijn. In 1978 is de wijn voor het eerst geproduceerd als Vino di Tavola, omdat hij gemaakt werd van de destijds in Toscane 'verboden' Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Na een aantal kleine wijzigingen die de nuances van individuele jaargangen weerspiegelden, kwam Solaia’s huidige identiteit tot leven in een blend waar we de wijn nu van kennen: 75% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese en 5% Cabernet Franc. De wijn is jaar na jaar verder verfijnd en wordt alleen in topjaren geproduceerd. De drie componenten van de blend voltooien afzonderlijk hun karakter tijdens een vergisting van 18 maanden in nieuw Franse eikenhouten vaten. Een paar maanden voor het bottelen worden de wijnen met elkaar geblend. Vervolgens worden ze nog 12 maanden in de kelders van Antinori opgeslagen om verder te kunnen rijpen.

Wat resulteert in een robijnrode wijn met veel persoonlijkheid: met een rijk boeket aan aroma's van rode en zwarte vruchten en specerijen als vanille, zwarte peper en zoethout. Het is een complexe wijn met een fantastisch bewaarpotentieel, die zich nog verder ontwikkelt in de fles. 

Nu 40 jaar later na het eerste succes van de Solaia, wachten we in spanning op de meest besproken oogst uit Toscane. Het wordt als een warm en genereus groeiseizoen bestempeld wat rijpe en smaakvolle druiven produceert. De zeer beperkte beschikbaarheid, het bewaarpotentieel, een super oogstjaar en de grote vraag maken dit een erg schaarse icoonwijn. Wij hebben vanwege onze lange samenwerking met de familie Antinori en als officiële importeur een allocatie van deze wijn kunnen bemachtigen.

Deze unieke 2015 oogst mag je als liefhebber in onze ogen echt niet missen.

 
gerelateerde blogs
46 Icoon uit Bolgheri

De icoonwijnen van Tenuta Guado al Tasso

Piero Antinori is persoonlijk verantwoordelijk voor de ontdekking en evolutie van het wijngebied Bolgheri

69 Prunotto

Barolo van wijnhuis Prunotto

In het Noordwesten van Italië ten zuiden van Turijn, ligt een van de meest bijzondere streken van Italië; Piemonte!

59 Antinori Limited editions

Antinori: Limited editions

Limited edition; Antinori verpakt slechts een heel klein deel van zijn wijnen in kist, echte limited editions dus.

12 Matarocchio

Antinori Guado al Tasso Matarocchio 2016

Wij informeren u als liefhebber van de Guado Al Tasso Matarocchio 2016 van Antinori als eerste over deze wijn.