Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen

Tenuta Montenisa Antinori Blanc de Blancs

Herkomst: Italië, Lombardije
Druif: Chardonnay
Licht, fris en fruitig wit, Fijne bubbel, Peer, Bloemerig, Citrus
Gekenmerkt door zijn frisheid, levendige zuurgraad en fijne bubbels. In de geur en smaak komen delicate fruitige tonen naar voren, zoals citrusvruchten, groene appels en peren, aangevuld met subtiele bloemige en minerale accenten. Het heeft een verfijnde textuur en een lange afdronk, wat bijdraagt aan de algehele elegantie van de wijn.
€ 42,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Antinori Tenuta Montenisa Blanc de Blancs is een prestigieuze mousserende wijn afkomstig van het wijnhuis Antinori, een gerenommeerde Italiaanse wijnproducent met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1385. Deze specifieke wijn wordt geproduceerd op het landgoed Tenuta Montenisa, gelegen in de Franciacorta-regio in Lombardije, Italië.

Blanc de Blancs verwijst naar het feit dat deze wijn uitsluitend is gemaakt van witte druiven. In het geval van Antinori Tenuta Montenisa Blanc de Blancs worden de druiven gekozen uit geselecteerde wijngaarden die zijn beplant met de Chardonnay-druif, een van de meest vooraanstaande witte druivensoorten ter wereld.

De wijn ondergaat een tweede gisting op de fles volgens de traditionele methode, bekend als de méthode champenoise, wat resulteert in een verfijnde en elegante mousserende wijn. De rijping vindt plaats in de kelders van Tenuta Montenisa, waar de wijn de tijd krijgt om zijn unieke smaken en aroma's te ontwikkelen.

van de wijn.

Cuve royal Tenuta montenisa
Land Italië
Regio Lombardije
Druif Chardonnay
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Past goed bij zeevruchten, schelpdieren, lichte visgerechten, wit vlees en kazen.
Sluiting Champagnekurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12,5%
Cuvee Royale
Beste Piero, Hoe gaat het met je ‘Cordon Rouge’. Ze vertellen me dat je bezig bent met het ontwikkelen van een grootse stijl. Ik wens je alle succes van de wereld, was getekend Giacomo Puccini.
 
Giacomo Puccini, Een van de beste operacomponisten uit eind 19de eeuw, refereerde in zijn brief uit 1914 naar een mousserende wijn die door Piero en Lodovico Antinori werd gepresenteerd als grote concurrent van Champagne. Zij ontwikkelden de wijn na een bezoek aan de Champagne, een moedig en origineel initiatief in Italie. Zeker voor het jonge bedrijf, dat destijds slechts een paar honderd dozen wijn exporteerde naar het buitenland. Het bericht begon te circuleren dat de gebroeders Antinori een echte Champagne maakte in Italie.
 
De ‘Gran Spumante Marchesi Antinori’ werd al snel bekend onder vrienden, vrienden van vrienden en vrienden van vrienden van vrienden. Dit ging zo ver dat de wijn zelfs werd geschonken op koninklijke banketten. Iets meer dan een halve eeuw later, in een moeilijke tijd en voorzichtigere bedrijfsvoering, werd de productie van deze wijn stopgezet.
 
Franciacorta
Sindsdien heeft Italiaanse mousserende wijn een welverdiende officiele status gekregen; Franciacorta, en maakt Antinori sinds 1999 onder leiding van Alessia Antinori opnieuw de geweldige Marchesi Antinori Cuvee Royale. Met een speciaal dankwoord aan een van de meest innovatieve wijnmakers in zijn tijd; Giacomo Tachis, die de waardigheid in de wijn heeft gecreeerd, waar zijn naamgenoot en componist over sprak in zijn brief.
 
Tenuta Montenisa
Deze wijn wordt gemaakt op het estate Tenuta Montenisa. Dit ligt in Lombardije het Noorden van Italie, midden in het beroemde ‘merengebied’. Als wijngebied geniet het een enorm aanzien, maar er wordt maar weinig wijn geexporteerd, Italianen zijn zelf namelijk ook enorme fan van de ‘Italiaanse Champagne’ die hier worden gemaakt en het gebied is maar klein.
 
De wijngaarden
De druiven gebruikt in de Cuvee Royale groeien op een glooiende heuvel aan het Lago D’Iseo. Er is zo’n 60 hectare aan Chardonnay, Pinot Nero and Pinot Bianco, uitermate geschikt om mousserende wijn van te maken. Deze plek biedt de perfecte balans tussen de koude lucht van de Apennijnen en de warmte van het meer Lago d’Iseo. In Calino een klein dorpje aan de voet van de berg liggen de kelders van Palazzo Calini-Maggi.
 
In 1999 werd dit estate gekocht door de familie Antinori en jongste dochter van Piero Alessia ging hier wijn maken. De Cuvee Royale is een blend van Chadonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc en wordt gemaakt op dezelfde manier als Champagne, met een tweede rijping op de fles. Giorgio Oddi, de huidige wijnmaker omschrijft de kwaliteit als volgt; ‘Hoe mooier de ‘string of pearls’ hoe beter de wijn gemaakt is’.
 
Tenuta Montenisa
Anderen kochten ook