Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen

Tenuta Montenisa Antinori Montenisa Rosé

Herkomst: Italië, Lombardije
Druif: Pinot Noir
Fruitige en frisse rosé, Aardbei, Framboos, Elegant, Fijne bubbel
Deze Franciacorta Rosé is gemaakt van enkel Pinot Noir druiven. Een wijn die gemaakt is om de uniek kenmerken van Pinot Noir te weerspiegelen. Een wijn met uitgesproken aroma's van het rode verse voorjaarsfruit in combinatie met wilde bloemen. De mousse is romige met een elegante aanhoudende bubbel ondersteunt door de onmiskenbare structuur van Pinot Noir.
| 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Franciacorta, nabij het Iseo meer, ook wel de "hidden gem' van Noord Italië genoemd, staat bekend om de uitmuntende mousserende wijnen. Evenals in de Champagne worden deze wijnen hoofdzakelijk gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir en op de traditionele manier met een tweede vergisting op fles. Antinori maakt op Tenuta Montenisa prachtige Francacorta DOCG, waaronder de welbekende Cuvée Royale. Naast de Cuvée Royale worden er ook exclusievere wijnen geproduceerd zoals de Rosé, Blanc de Blancs en de top van de top Contessa Maggi. 

Opleving van voormalig succes
Dat de familie Antinori ook mousserende wijnen maakt, komt niet uit de lucht vallen. Al in 1914 had de ‘Gran Spumante Marchesi Antinori’ een zeer grote reputatie en werd de wijn zelfs geschonken op koninklijke banketten. Helaas werd de productie van deze wijn stopgezet. Gelukkig heeft Alessia Antinori de draad opgepakt in 1999 en onder haar leiding produceren ze opnieuw de geweldige Franciacorta wijnen. 

Cuve royal Tenuta montenisa
Land Italië
Regio Lombardije
Druif Pinot Noir
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief!
Sluiting Champagnekurk
Smaak Fruitige en frisse rosé
Alcohol 12,5%
Cuvee Royale
Beste Piero, Hoe gaat het met je ‘Cordon Rouge’. Ze vertellen me dat je bezig bent met het ontwikkelen van een grootse stijl. Ik wens je alle succes van de wereld, was getekend Giacomo Puccini.
 
Giacomo Puccini, Een van de beste operacomponisten uit eind 19de eeuw, refereerde in zijn brief uit 1914 naar een mousserende wijn die door Piero en Lodovico Antinori werd gepresenteerd als grote concurrent van Champagne. Zij ontwikkelden de wijn na een bezoek aan de Champagne, een moedig en origineel initiatief in Italie. Zeker voor het jonge bedrijf, dat destijds slechts een paar honderd dozen wijn exporteerde naar het buitenland. Het bericht begon te circuleren dat de gebroeders Antinori een echte Champagne maakte in Italie.
 
De ‘Gran Spumante Marchesi Antinori’ werd al snel bekend onder vrienden, vrienden van vrienden en vrienden van vrienden van vrienden. Dit ging zo ver dat de wijn zelfs werd geschonken op koninklijke banketten. Iets meer dan een halve eeuw later, in een moeilijke tijd en voorzichtigere bedrijfsvoering, werd de productie van deze wijn stopgezet.
 
Franciacorta
Sindsdien heeft Italiaanse mousserende wijn een welverdiende officiele status gekregen; Franciacorta, en maakt Antinori sinds 1999 onder leiding van Alessia Antinori opnieuw de geweldige Marchesi Antinori Cuvee Royale. Met een speciaal dankwoord aan een van de meest innovatieve wijnmakers in zijn tijd; Giacomo Tachis, die de waardigheid in de wijn heeft gecreeerd, waar zijn naamgenoot en componist over sprak in zijn brief.
 
Tenuta Montenisa
Deze wijn wordt gemaakt op het estate Tenuta Montenisa. Dit ligt in Lombardije het Noorden van Italie, midden in het beroemde ‘merengebied’. Als wijngebied geniet het een enorm aanzien, maar er wordt maar weinig wijn geexporteerd, Italianen zijn zelf namelijk ook enorme fan van de ‘Italiaanse Champagne’ die hier worden gemaakt en het gebied is maar klein.
 
De wijngaarden
De druiven gebruikt in de Cuvee Royale groeien op een glooiende heuvel aan het Lago D’Iseo. Er is zo’n 60 hectare aan Chardonnay, Pinot Nero and Pinot Bianco, uitermate geschikt om mousserende wijn van te maken. Deze plek biedt de perfecte balans tussen de koude lucht van de Apennijnen en de warmte van het meer Lago d’Iseo. In Calino een klein dorpje aan de voet van de berg liggen de kelders van Palazzo Calini-Maggi.
 
In 1999 werd dit estate gekocht door de familie Antinori en jongste dochter van Piero Alessia ging hier wijn maken. De Cuvee Royale is een blend van Chadonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc en wordt gemaakt op dezelfde manier als Champagne, met een tweede rijping op de fles. Giorgio Oddi, de huidige wijnmaker omschrijft de kwaliteit als volgt; ‘Hoe mooier de ‘string of pearls’ hoe beter de wijn gemaakt is’.
 
Tenuta Montenisa