Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 639 wijnen

Tenuta Montenisa Antinori Cuvée Royale Magnum

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir
Licht, fris en fruitig wit
De 'Champagne' van Antinori in MAGNUM fles komt uit Franciacorta, een gebied in Noord-Italië dat beroemd is om zijn prachtige mousserende wijnen op de Champagne manier gemaakt. Dus met een tweede gisting op fles, waardoor er een rijk aroma en delicate bubbels ontstaan. De gebroeders Antinori waren begin 1900 ware pioniers in het produceren van mousserende wijn met 2e rijping op fles. Giacomo Puccini was fan en de wijn werd destijds op koninklijke banketten geschonken. Hij verdween tijdelijk van de radar, maar met de komst van Franciacorta als officiële appellatie, is Cuvée Royale niet meer weg te denken in de prachtige portfolio van de familie.
€ 57,50 | 1.5000L
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Schitterende goudgele kleur. Deze wijn heeft een delicate mousse, die een regelmatige stroom van vrolijke bubbels oplevert. Een intens bouquet met aroma’s van appel en witte perzik gecombineerd met tonen van gist en toast. Heerlijk rijp fruit in de smaak gevolgd door een gebalanceerde, verfrissende afdronk dankzij de blend van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc.

 

Cuve royal Tenuta montenisa
Wijnkaartnaam Antinori Cuvée Royale MAGNUM
Land Italië
Regio Toscane
Druif Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Sluiting Champagnekurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12,5%
Cuvee Royale
Beste Piero, Hoe gaat het met je ‘Cordon Rouge’. Ze vertellen me dat je bezig bent met het ontwikkelen van een grootse stijl. Ik wens je alle succes van de wereld, was getekend Giacomo Puccini.
 
Giacomo Puccini, Een van de beste operacomponisten uit eind 19de eeuw, refereerde in zijn brief uit 1914 naar een mousserende wijn die door Piero en Lodovico Antinori werd gepresenteerd als grote concurrent van Champagne. Zij ontwikkelden de wijn na een bezoek aan de Champagne, een moedig en origineel initiatief in Italie. Zeker voor het jonge bedrijf, dat destijds slechts een paar honderd dozen wijn exporteerde naar het buitenland. Het bericht begon te circuleren dat de gebroeders Antinori een echte Champagne maakte in Italie.
 
De ‘Gran Spumante Marchesi Antinori’ werd al snel bekend onder vrienden, vrienden van vrienden en vrienden van vrienden van vrienden. Dit ging zo ver dat de wijn zelfs werd geschonken op koninklijke banketten. Iets meer dan een halve eeuw later, in een moeilijke tijd en voorzichtigere bedrijfsvoering, werd de productie van deze wijn stopgezet.
 
Franciacorta
Sindsdien heeft Italiaanse mousserende wijn een welverdiende officiele status gekregen; Franciacorta, en maakt Antinori sinds 1999 onder leiding van Alessia Antinori opnieuw de geweldige Marchesi Antinori Cuvee Royale. Met een speciaal dankwoord aan een van de meest innovatieve wijnmakers in zijn tijd; Giacomo Tachis, die de waardigheid in de wijn heeft gecreeerd, waar zijn naamgenoot en componist over sprak in zijn brief.
 
Tenuta Montenisa
Deze wijn wordt gemaakt op het estate Tenuta Montenisa. Dit ligt in Lombardije het Noorden van Italie, midden in het beroemde ‘merengebied’. Als wijngebied geniet het een enorm aanzien, maar er wordt maar weinig wijn geexporteerd, Italianen zijn zelf namelijk ook enorme fan van de ‘Italiaanse Champagne’ die hier worden gemaakt en het gebied is maar klein.
 
De wijngaarden
De druiven gebruikt in de Cuvee Royale groeien op een glooiende heuvel aan het Lago D’Iseo. Er is zo’n 60 hectare aan Chardonnay, Pinot Nero and Pinot Bianco, uitermate geschikt om mousserende wijn van te maken. Deze plek biedt de perfecte balans tussen de koude lucht van de Apennijnen en de warmte van het meer Lago d’Iseo. In Calino een klein dorpje aan de voet van de berg liggen de kelders van Palazzo Calini-Maggi.
 
In 1999 werd dit estate gekocht door de familie Antinori en jongste dochter van Piero Alessia ging hier wijn maken. De Cuvee Royale is een blend van Chadonnay, Pinot Noir en Pinot Blanc en wordt gemaakt op dezelfde manier als Champagne, met een tweede rijping op de fles. Giorgio Oddi, de huidige wijnmaker omschrijft de kwaliteit als volgt; ‘Hoe mooier de ‘string of pearls’ hoe beter de wijn gemaakt is’.
 
Tenuta Montenisa
Anderen kochten ook