Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 635 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/Albarino_Verdejo_blogbanner_z_tekst.jpg

Albarino & Verdejo

Albariño en Verdejo zijn dé witte druiven van Spanje; elegant, fris en vol fruit. Sommeliers, wijnschrijvers en liefhebbers zijn vol lof over deze unieke Spaanse druiven. Perfect om in de koelkast te hebben liggen voor de mooie zomerdagen, maar ook als begeleider van een keur aan gerechten.

Populairste witte wijn: Verdejo
De Verdejo druif is zeer populair geworden de afgelopen jaren. Het succes is te danken aan de unieke smaak van Verdejo: Fris als een Sauvignon Blanc, maar met meer tropisch fruit. Hét gebied voor Verdejo is Rueda, daar komen de mooiste Verdejo wijnen vandaan.

Rueda Verdejo
Rueda kenmerkt zich door de ligging op een groot en vlak plateau, doorkruist door de Duero rivier. De streek heeft dankzij de hete zomers en koude winters een continentaal klimaat. Hierdoor worden de frisse zuren behouden en ontwikkelen de druiven aromatische frisse tonen.

Lieveling van Sommeliers: Albariño
De beste Albariño wijnen komen uit Rías Baixas in Galicië, noordwest Spanje. Het is daar aangenaam koel door de invloed van Atlantische Oceaan, waardoor de druiven langzaam optimaal rijp kunnen worden. Albariño is zeer geliefd bij sommeliers én wijnliefhebbers vanwege de unieke combinatie van frisheid en diepgang. Perfect met zeevruchten of visgerechten, maar ook met de Thaise keuken, sushi of gewoon als aperitief smaakt een Albariño uitstekend.

Pazos de Lusco
Het gebied herbergt vele kleine wijnhuizen met zeer bevlogen wijnmakers. Pazos de Lusco is daar zeker een voorbeeld van. Slechts 12 hectaren groot en geplant op een bodem van verbrokkeld graniet en gesitueerd in het gedeelte van het D.O. met de minste regen. Perfecte condities om grootse Albariño te maken.

Sur Lie
Lusco Albariño rijpt enkele maanden 'Sur Lie' op RVS tanks, dat betekend dat de wijn met zijn bezinksel rijpt in plaats van de wijn te filteren. Hierdoor krijgt de wijn meer 'body' en smaak. Na deze maanden rijping wordt de wijn gebotteld en vrijgegeven.

Haal dé zomerwijnen van Spanje in huis, zowel de Beronia Rueda Verdejo als de Lusco Albariño zullen zeer goed smaken op de mooie dagen, maar zelfs op de wat minder mooie dagen.