Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen

Antinori Villa Antinori Pinot Bianco 2022

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Pinot Bianco
Licht, fris en fruitig wit, elegant, tropisch fruit, citrus, kruidig, mineraal
Gemaakt van alleen de allerbeste druiven afkomstig van de Pinot Blanc wijngaarden van het Monteloro Estate, gelegen in de heuvels nabij Florence. Dit is één van de historische wijnen van familie Antinori die een nieuwe expressie heeft ontwikkeld.
€ 19,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Villa Antinori wordt al meer dan 100 jaar genoemd in de wijngeschiedenis. Zo hecht dit estate veel waarde aan traditie, maar gaat deze traditie hand in hand met voortdurende innovatie. Villa Antinori onderzoekt continu een manier om de kwaliteit van hun wijn te verbeteren. Het resultaat; twee verschillende wijnen waar u in beide wijnen de innovatie en passie voor kwaliteit terugvindt. 
Afkomstig van het Monteloro estate, op ongeveer 12 kilometer afstand van Florence, waar de helft van de 150 hectares aangeplant zijn met wijnranken. Een waar meesterwerk van Antinori, de zon gevangen in het glas. Een helder strogele kleur met een neus van delicate aroma's van appel en oranjebloesem. Een superfrisse wijn waarbij de zuren in perfecte balans zijn met de aanwezige mineralen en lichte kruidigheid.
Wijnmakers Antinori 10
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2022
Druif Pinot Bianco
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 14%
Wie in Italië ‘wijn’ zegt, zegt ‘Antinori’.
Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor de tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk hiermee bezig. Onder het familiemotto ‘Te Duce Proficio’ (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori’s hun strijd voor kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen. Al vele decennia staan zij inmiddels te boek als een gedreven producent die Italië de weg wees naar vernieuwing. Het oog voor zowel traditie als innovatie heeft het huis Antinori gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië. De afgelopen jaren heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngaarden in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de doelstelling om een nog hogere kwaliteit wijn te kunnen leveren en het bedrijf gezond door te geven aan een volgende generatie.
 
Familiegeschiedenis
De familienaam Antinori is al sinds 1183 in de geschiedenisboeken terug te vinden. In die tijd nog als bankiers en handelaren in zijde. Op 19 mei 1385 werd Giovanni di Piero Antinori lid van het wijnmakersgilde in Florence, de ‘Arte Fiorentina dei Vinattieri’. Hiermee was de basis voor het wijnbedrijf Antinori officieel gelegd. Het is inmiddels een van de oudste en meest bekende familiebedrijven in wijn ter wereld. Gedurende de meer dan 600 jaar lange historie, die maar liefst 26 generaties terug gaat, is de familie altijd persoonlijk betrokken geweest bij het runnen van het bedrijf. Piero Antinori, die de afgelopen decennia aan het roer van het bedrijf heeft gestaan is een ware pionier. Door zijn onderscheidende visie is hij winnaar van meerdere ‘Lifetime achievement awards’. Zijn 3 dochters; Albiera, Allegra en Allessia werken ook allen in het bedrijf en ook hun kinderen maken de eerste stappen in de wijnwereld.
 
Futuristische wijntempel
Na 7 jaar bouwen verrees in 2013, in het hart van Toscane, de futuristische wijntempel van Antinori. De multifunctionele wijnkelders zijn verzonken in een heuvel en daarmee volledig geïntegreerd in het landschap. Op deze plek worden een aantal klassieke wijnen van het huis geproduceerd. Daarnaast zijn er een restaurant en kantoren gevestigd. Deze unieke locatie in het hart van de Chianti Classico regio is ook openbaar voor het publiek en relaties. Dé ideale manier om in contact te komen met de wijnen en het gedachtegoed van de familie Antinori.
 
Wijngebieden
De originele droom van de familie was om een topklasse wijn te maken in iedere belangrijke wijnstreek van Italië. Deze droom is inmiddels gerealiseerd. In Italië heeft Antinori wijngaarden in de beste gebieden van Toscane, Umbrië, Piëmonte, Lombardije en Apulië. Vanuit de enorme nieuwsgierigheid, passie en kennis van 26 generaties is deze droom uitgebreid naar de rest van Italië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Voorafgaand hieraan zijn vaak jaren van onderzoek in de historie, wijntradities, mentaliteit en cultuur van het gebied gedaan. Er wordt daarnaast altijd gewerkt met jonge mensen uit de regio, om de wortels van de lokale identiteit terug te laten komen in de wijn. Ieder wijnhuis heeft daarom zijn eigen team van wijnmakers. Onderling kunnen zij samenwerken om kennis en krachten uit de verschillende gebieden te bundelen.
 
Antinori
Anderen kochten ook