Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen
93 James Suckling
93 Robert Parker
93 Wine spectator

Antinori Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2021

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
Krachtig en complex rood, Klasse Chianti, rood fruit, vanille, krachtig
Als Piero Antinori zijn naam op het etiket zet, kunt u ervan uitgaan dat het een klasse wijn betreft. Zo ook met deze Villa Antinori Chianti Classico Riserva! Intens rood bosfruit, gecombineerd met vanille en een lange krachtige afdronk.
€ 29,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Intense robijnrode kleur. Een exclusieve Chianti Classico Riserva van grote naam met een intense geur vol aroma’s van frambozen, rood fruit en bosbessen gevolgd door houttonen en diverse specerijen, waaronder kruidnagel. Levendige en fruitige smaak met soepele tannines en een lichte houttoon. Ook verkrijgbaar in 150cl.

Wijnmakers Antinori 10
Wijnkaartnaam Villa Antinori Chianti Classico Riserva
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2021
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Mooi bij een diversiteit aan gerechten met rood vlees.
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Wie in Italië ‘wijn’ zegt, zegt ‘Antinori’.
Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor de tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich persoonlijk hiermee bezig. Onder het familiemotto ‘Te Duce Proficio’ (onder uw leiding ga ik voorwaarts) leverden de Antinori’s hun strijd voor kwaliteitsverbetering van Italiaanse wijnen. Al vele decennia staan zij inmiddels te boek als een gedreven producent die Italië de weg wees naar vernieuwing. Het oog voor zowel traditie als innovatie heeft het huis Antinori gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië. De afgelopen jaren heeft de familie veel geïnvesteerd in eigen wijngaarden in Toscane, het naburige Umbrië en in andere delen van Italië. Altijd met de doelstelling om een nog hogere kwaliteit wijn te kunnen leveren en het bedrijf gezond door te geven aan een volgende generatie.
 
Familiegeschiedenis
De familienaam Antinori is al sinds 1183 in de geschiedenisboeken terug te vinden. In die tijd nog als bankiers en handelaren in zijde. Op 19 mei 1385 werd Giovanni di Piero Antinori lid van het wijnmakersgilde in Florence, de ‘Arte Fiorentina dei Vinattieri’. Hiermee was de basis voor het wijnbedrijf Antinori officieel gelegd. Het is inmiddels een van de oudste en meest bekende familiebedrijven in wijn ter wereld. Gedurende de meer dan 600 jaar lange historie, die maar liefst 26 generaties terug gaat, is de familie altijd persoonlijk betrokken geweest bij het runnen van het bedrijf. Piero Antinori, die de afgelopen decennia aan het roer van het bedrijf heeft gestaan is een ware pionier. Door zijn onderscheidende visie is hij winnaar van meerdere ‘Lifetime achievement awards’. Zijn 3 dochters; Albiera, Allegra en Allessia werken ook allen in het bedrijf en ook hun kinderen maken de eerste stappen in de wijnwereld.
 
Futuristische wijntempel
Na 7 jaar bouwen verrees in 2013, in het hart van Toscane, de futuristische wijntempel van Antinori. De multifunctionele wijnkelders zijn verzonken in een heuvel en daarmee volledig geïntegreerd in het landschap. Op deze plek worden een aantal klassieke wijnen van het huis geproduceerd. Daarnaast zijn er een restaurant en kantoren gevestigd. Deze unieke locatie in het hart van de Chianti Classico regio is ook openbaar voor het publiek en relaties. Dé ideale manier om in contact te komen met de wijnen en het gedachtegoed van de familie Antinori.
 
Wijngebieden
De originele droom van de familie was om een topklasse wijn te maken in iedere belangrijke wijnstreek van Italië. Deze droom is inmiddels gerealiseerd. In Italië heeft Antinori wijngaarden in de beste gebieden van Toscane, Umbrië, Piëmonte, Lombardije en Apulië. Vanuit de enorme nieuwsgierigheid, passie en kennis van 26 generaties is deze droom uitgebreid naar de rest van Italië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Voorafgaand hieraan zijn vaak jaren van onderzoek in de historie, wijntradities, mentaliteit en cultuur van het gebied gedaan. Er wordt daarnaast altijd gewerkt met jonge mensen uit de regio, om de wortels van de lokale identiteit terug te laten komen in de wijn. Ieder wijnhuis heeft daarom zijn eigen team van wijnmakers. Onderling kunnen zij samenwerken om kennis en krachten uit de verschillende gebieden te bundelen.
 
Antinori
93 punten - James Suckling (oogst 2018)
A very finely crafted red with berry, walnut and light coffee-bean character. It’s medium-bodied and tight with intense tannins and a flavorful finish. Very racy and intense.
93 punten - Robert Parker (oogst 2018)
Made with fruit that is sourced from various points in the appellation, the hot-vintage Marchesi Antinori 2017 Chianti Classico Riserva Villa Antinori is Sangiovese with a tiny part of Merlot blended in to round off and soften the wine. The fruit is rich and concentrated with ripe plum, summer cherry and blackberry. Spice, leather and mild tobacco play supporting roles. The quality of those aromas is bold and dark, and the wine ultimately delivers more in terms of power and intensity than it does fine nuance. That's what makes this wine so well suited to breaded veal or grilled sausage.
93 punten - Wine spectator (oogst 2018)
92 punten - Wine Enthusiast (oogst 2017)
Aromas of ripe dark-skinned fruit, warm spice and blue flower mingle with a balsamic whiff of menthol. The firm, medium-bodied palate offers dried black cherry, licorice and a hint of espresso alongside taut, fine-grained tannins. Drink 2021–2027.
Anderen kochten ook