Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
93 Platter (Zuid-Afrika)

Buitenverwachting Christine 2014

Herkomst: Zuid-Afrika, Constantia
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
Krachtig en complex rood
Christine is een Cuvee van Bordeaux druiven. De wijn heeft een "oude conservatieve" stijl met een intens kersaroma, evenals donkere chocolade en tabak aroma's.
€ 31,50 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Het is een expressieve wijn die representatief is voor het Constantia-terroir.  De wijn heeft een "oude conservatieve" stijl met een intens kersaroma, evenals donkere chocolade en tabak aroma's. De druiven, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec en Petite Verdot worden drie weken op de schil gefermenteerd en tot drie jaar gerijpt in nieuwe Franse Barrique.

Wijnmakers Buitenverwachting
Land Zuid-Afrika
Regio Constantia
Jaargang 2014
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Buitenverwachting; dat is de zeer bijpassende naam van het prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Onderdeel van het oudste wijnestate van het land (sinds 1685), en zonder meer één van de beste van het land en nog zeer betaalbaar bovendien.

Historie
Simon van der Stel zag al in 1685 dat het gebied Constantia, nabij Kaapstad, de perfecte grond en klimaat in zich heeft voor wijnen van wereldklasse. Hij stichtte het grote domein 'Constantia' en produceerde de toen wereldberoemde dessertwijn Vin de Constance. Constantia is later gesplitst in Klein Constantia, Groot Constantia én Buitenverwachting

'Cool climate': frisse en volle wijnen
Geworteld in diepe, granieten bodems en gekoeld door de zeewind uit de omringende oceanen, brengen de druiven ChardonnaySauvignon BlancMuscat de Frontignan, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot unieke wijnen voort. Wat wij nu in wijntermen 'cool climate' noemen, door de lagere temperatuur een langere en optimalere rijping van de druiven, is sinds 1685 in Constantia al het geval.

Unieke afkomst
Alleen de wijnen uit Constantia hebben het unieke logo in de fles, zo wordt de unieke afkomst benadrukt en gewaarborgd. Eigenaar Lars Maack maakt samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen van wereldklasse. 

Wereldklasse voor zachte prijzen
Wij zijn dan ook elk jaar weer enigszins verbaasd over de zeer aantrekkelijke prijzen van Buitenverwachting, want deze liggen aanzienlijk lager dan de vergelijkbare top estates in Constantia en de rest van Zuid-Afrika!
 
Het bezoeken meer dan waard 

Buitenverwachting ligt dicht bij Kaapstad, in het prachtige Constantia. Het restaurant, de eigen koffiebranderij en de tasting room zijn heerlijk om te bezoeken wanneer u in Zuid-Afrika bent.

Bekijk hier het aanbod van Buitenverwachting

Buitenverwachting
93 Sterren- Platter (Zuid-Afrika) (oogst 2014)
Anderen kochten ook