Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen
4/5 Platter (Zuid-Afrika)

Buitenverwachting Sauvignon Blanc 2023

Herkomst: Zuid-Afrika, Constantia
Druif: Sauvignon Blanc
Licht, fris en fruitig wit, strak, versgemaaid gras, citrus, verfrissend
In het prachtige gebied Constantia produceert Eigenaar Lars Maack samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen in het topsegment. Hun Sauvignon Blanc is de referentie voor velen als het gaat om hoe een Sauvignon Blanc uit Constantia moet smaken. Peperig, fris en zuiver. Kan ook enkele jaren ouderen.
€ 14,25 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Bleke citroengele kleur. Buitengewoon mooie Sauvignon Blanc met een enorme complexiteit en aroma’s van kruisbessen, groene peper, groene vijgen en grassige tonen. De mooie zuurgraad geeft een heerlijk fris en droog karakter. Lange aanhoudende afdronk.

Wijnmakers Buitenverwachting
Wijnkaartnaam Buitenverwachting Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Regio Constantia
Jaargang 2023
Druif Sauvignon Blanc
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 5-6 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief of bij gerechten met schelp- en schaaldieren, vis, gevogelte & wit vlees.
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 13%
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Buitenverwachting; dat is de zeer bijpassende naam van het prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Onderdeel van het oudste wijnestate van het land (sinds 1685), en zonder meer één van de beste van het land en nog zeer betaalbaar bovendien.

Historie
Simon van der Stel zag al in 1685 dat het gebied Constantia, nabij Kaapstad, de perfecte grond en klimaat in zich heeft voor wijnen van wereldklasse. Hij stichtte het grote domein 'Constantia' en produceerde de toen wereldberoemde dessertwijn Vin de Constance. Constantia is later gesplitst in Klein Constantia, Groot Constantia én Buitenverwachting

'Cool climate': frisse en volle wijnen
Geworteld in diepe, granieten bodems en gekoeld door de zeewind uit de omringende oceanen, brengen de druiven ChardonnaySauvignon BlancMuscat de Frontignan, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot unieke wijnen voort. Wat wij nu in wijntermen 'cool climate' noemen, door de lagere temperatuur een langere en optimalere rijping van de druiven, is sinds 1685 in Constantia al het geval.

Unieke afkomst
Alleen de wijnen uit Constantia hebben het unieke logo in de fles, zo wordt de unieke afkomst benadrukt en gewaarborgd. Eigenaar Lars Maack maakt samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen van wereldklasse. 

Wereldklasse voor zachte prijzen
Wij zijn dan ook elk jaar weer enigszins verbaasd over de zeer aantrekkelijke prijzen van Buitenverwachting, want deze liggen aanzienlijk lager dan de vergelijkbare top estates in Constantia en de rest van Zuid-Afrika!
 
Het bezoeken meer dan waard 

Buitenverwachting ligt dicht bij Kaapstad, in het prachtige Constantia. Het restaurant, de eigen koffiebranderij en de tasting room zijn heerlijk om te bezoeken wanneer u in Zuid-Afrika bent.

Bekijk hier het aanbod van Buitenverwachting

Buitenverwachting
4/5 Sterren- Platter (Zuid-Afrika) (oogst 2022)
Anderen kochten ook