Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 620 wijnen
95 Platter (Zuid-Afrika)

Buitenverwachting 1769 Muscat Noble Late Harvest 0,5 ltr. 2020

Herkomst: Zuid-Afrika, Constantia
Druif: Muscat
Halfzoet wit, Abrikoos, zoet, mooie zuren, appel
Naast o.a. hun geweldige sauvignon blanc maken de wijnmakers van Buitenverwachting uiteraard een geweldige dessertwijn, de 1769 Muscat Noble Late Harvest. Geïnspireerd op de Vin de Constance, welke 300 op het landgoed werd gemaakt. Unieke dessertwijn met tonen van rijpe abrikoos en de kenmerkende 'Constantia' frisheid. Zeer beperkt beschikbaar.
€ 16,75 | 50cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze dessertwijn kenmerkt zich door rijpe abrikoos en een geur van rijpe appels. De eerste aanzet is zoet, maar door zijn frisse en hoge zuren is deze Buitenverwachting stevig en vol en mooi gebalanceerd.

Wijnmakers Buitenverwachting
Wijnkaartnaam Buitenverwachting 1769 Muscat Noble Late Harvest 0,5 ltr.
Land Zuid-Afrika
Regio Constantia
Jaargang 2020
Druif Muscat
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie 5 - 10 jaar
Wijn & Spijs Uiteraard past deze muscat bij zoete desserts, zachte kazen en pate.
Sluiting Kurk
Smaak Halfzoet wit
Alcohol 13%
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Buitenverwachting; dat is de zeer bijpassende naam van het prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Onderdeel van het oudste wijnestate van het land (sinds 1685), en zonder meer één van de beste van het land en nog zeer betaalbaar bovendien.

Historie
Simon van der Stel zag al in 1685 dat het gebied Constantia, nabij Kaapstad, de perfecte grond en klimaat in zich heeft voor wijnen van wereldklasse. Hij stichtte het grote domein 'Constantia' en produceerde de toen wereldberoemde dessertwijn Vin de Constance. Constantia is later gesplitst in Klein Constantia, Groot Constantia én Buitenverwachting

'Cool climate': frisse en volle wijnen
Geworteld in diepe, granieten bodems en gekoeld door de zeewind uit de omringende oceanen, brengen de druiven ChardonnaySauvignon BlancMuscat de Fontignan, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot unieke wijnen voort. Wat wij nu in wijntermen 'cool climate' noemen, door de lagere temperatuur een langere en optimalere rijping van de druiven, is sinds 1685 in Constantia al het geval.

Unieke afkomst
Alleen de wijnen uit Constantia hebben het unieke logo in de fles, zo wordt de unieke afkomst benadrukt en gewaarborgd. Eigenaar Lars Maack maakt samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen van wereldklasse. 

Wereldklasse voor zachte prijzen
Wij zijn dan ook elk jaar weer enigszins verbaasd over de zeer aantrekkelijke prijzen van Buitenverwachting, want deze liggen aanzienlijk lager dan de vergelijkbare top estates in Constantia en de rest van Zuid-Afrika!
 
Het bezoeken meer dan waard 

Buitenverwachting ligt dicht bij Kaapstad, in de mooie wijk Constantia. Het restaurant, de eigen koffiebranderij en de tastingroom zijn heerlijk om te bezoeken wanneer u in Zuid-Afrika bent.

Bekijk hier het aanbod van Buitenverwachting

Buitenverwachting
95 Sterren- Platter (Zuid-Afrika) (oogst 2020)
Anderen kochten ook