Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen
93 Platter (Zuid-Afrika)

Buitenverwachting Meifort 2020

Herkomst: Zuid-Afrika, Constantia
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Vol en rond rood, warm, pruimen, zoethout, klassiek
In het prachtige gebied Constantia produceert Eigenaar Lars Maack samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen in het topsegment. Hun Meifort is al jaren een vaste waarde in ons assortiment. Deze blend, die gedomineerd wordt door Cabernet Franc, krijgt 24 maanden de tijd om te rijpen op eikenhouten vaten. Het resultaat is een fraaie gelagerde wijn, rijp en met een lange afdronk.
€ 13,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Fonkelende robijnrode kleur. In de volle en warme geur aroma’s van elegante pruimen, rode kersen, tabak en een hint van vanille van de eiken lagering. Mooie lange afdronk.

Oordeel Grote Hamersma: 8.5
Volledig op eiken opgevoed bordeauxtrio. Zodoende zijn een stevige hoeveelheid zwarte bessen, pruimen, donkere kersen, geroosterde paprika, laurier, fikse tannines en een enorme aandrang om groots en meeslepend vlees te gaan braden of grillen niet geheel buitenverwachting. Indrukwekkend veel wijn voor dit geld. .

Wijnmakers Buitenverwachting
Wijnkaartnaam Buitenverwachting Meifort
Land Zuid-Afrika
Regio Constantia
Jaargang 2020
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 7-10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij vrij krachtige (gegrilde) vleesgerechten, lam, wild en pittige kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Buitenverwachting; dat is de zeer bijpassende naam van het prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Onderdeel van het oudste wijnestate van het land (sinds 1685), en zonder meer één van de beste van het land en nog zeer betaalbaar bovendien.

Historie
Simon van der Stel zag al in 1685 dat het gebied Constantia, nabij Kaapstad, de perfecte grond en klimaat in zich heeft voor wijnen van wereldklasse. Hij stichtte het grote domein 'Constantia' en produceerde de toen wereldberoemde dessertwijn Vin de Constance. Constantia is later gesplitst in Klein Constantia, Groot Constantia én Buitenverwachting

'Cool climate': frisse en volle wijnen
Geworteld in diepe, granieten bodems en gekoeld door de zeewind uit de omringende oceanen, brengen de druiven ChardonnaySauvignon BlancMuscat de Frontignan, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot unieke wijnen voort. Wat wij nu in wijntermen 'cool climate' noemen, door de lagere temperatuur een langere en optimalere rijping van de druiven, is sinds 1685 in Constantia al het geval.

Unieke afkomst
Alleen de wijnen uit Constantia hebben het unieke logo in de fles, zo wordt de unieke afkomst benadrukt en gewaarborgd. Eigenaar Lars Maack maakt samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen van wereldklasse. 

Wereldklasse voor zachte prijzen
Wij zijn dan ook elk jaar weer enigszins verbaasd over de zeer aantrekkelijke prijzen van Buitenverwachting, want deze liggen aanzienlijk lager dan de vergelijkbare top estates in Constantia en de rest van Zuid-Afrika!
 
Het bezoeken meer dan waard 

Buitenverwachting ligt dicht bij Kaapstad, in het prachtige Constantia. Het restaurant, de eigen koffiebranderij en de tasting room zijn heerlijk om te bezoeken wanneer u in Zuid-Afrika bent.

Bekijk hier het aanbod van Buitenverwachting

Buitenverwachting
93 Sterren- Platter (Zuid-Afrika) (oogst 2019)
4-part Bordeaux blend led by cab fran, proving why this is such a succesful combo; 2019's plush is layered with graphite,svoury spice & cigarbox on a bed of fine tannins, capabl of long ageing. Has polish, style.
Anderen kochten ook