Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen

Buitenverwachting Buiten Blanc 2023

Herkomst: Zuid-Afrika, Constantia
Druif: Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Sémillon, Viognier
Licht, fris en fruitig wit, fris, meloen, witte peper, doordrinker
In het prachtige gebied Constantia produceert Eigenaar Lars Maack samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen in het topsegment. Deze Buiten Blanc is dé huiswijn van vele restaurants in de Kaap. En terecht, gewoon een heel goed gemaakte frisse witte blend van Chenin Blanc en Sauvignon Blanc
€ 10,45 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Een heerlijke Zuid-Afrikaanse doordrinkwijn. Volle wijn met in de geur en smaak een variatie van fruit inclusief rijpe kruisbessen, groene meloen en tropisch fruiit, aangevuld met pepers. Door de toevoeging van de Chenin Blanc druif krijgt deze wijn complexiteit en wat 'spicy' aroma's.

Wijnmakers Buitenverwachting
Wijnkaartnaam Buitenverwachting Buiten Blanc
Land Zuid-Afrika
Regio Constantia
Jaargang 2023
Druif Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Sémillon, Viognier
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Lekker als aperitief of bij frisse salades, gerechten met kip en visgerechten (zonder een saus van boter of room).
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 13%
Zuid-Afrika, Stellenbosch
Buitenverwachting; dat is de zeer bijpassende naam van het prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Onderdeel van het oudste wijnestate van het land (sinds 1685), en zonder meer één van de beste van het land en nog zeer betaalbaar bovendien.

Historie
Simon van der Stel zag al in 1685 dat het gebied Constantia, nabij Kaapstad, de perfecte grond en klimaat in zich heeft voor wijnen van wereldklasse. Hij stichtte het grote domein 'Constantia' en produceerde de toen wereldberoemde dessertwijn Vin de Constance. Constantia is later gesplitst in Klein Constantia, Groot Constantia én Buitenverwachting

'Cool climate': frisse en volle wijnen
Geworteld in diepe, granieten bodems en gekoeld door de zeewind uit de omringende oceanen, brengen de druiven ChardonnaySauvignon BlancMuscat de Frontignan, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot unieke wijnen voort. Wat wij nu in wijntermen 'cool climate' noemen, door de lagere temperatuur een langere en optimalere rijping van de druiven, is sinds 1685 in Constantia al het geval.

Unieke afkomst
Alleen de wijnen uit Constantia hebben het unieke logo in de fles, zo wordt de unieke afkomst benadrukt en gewaarborgd. Eigenaar Lars Maack maakt samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen van wereldklasse. 

Wereldklasse voor zachte prijzen
Wij zijn dan ook elk jaar weer enigszins verbaasd over de zeer aantrekkelijke prijzen van Buitenverwachting, want deze liggen aanzienlijk lager dan de vergelijkbare top estates in Constantia en de rest van Zuid-Afrika!
 
Het bezoeken meer dan waard 

Buitenverwachting ligt dicht bij Kaapstad, in het prachtige Constantia. Het restaurant, de eigen koffiebranderij en de tasting room zijn heerlijk om te bezoeken wanneer u in Zuid-Afrika bent.

Bekijk hier het aanbod van Buitenverwachting

Buitenverwachting
Anderen kochten ook