Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen

Cantina Sava Poggio Pasano Chardonnay 2021

Herkomst: Italië, Puglia
Druif: Chardonnay
Licht, fris en fruitig wit, Rijpe peer, Rijpe appel, Mineraal, Fris
Licht stro geel van kleur met een gouden zweem. In de neus aroma's van rijpe peer, appel en ananas. In de smaak komen deze fruitige tonen goed naar voren en vormen samen met een fijne mineraliteit een frisse en toch volle afdronk.
€ 9,75
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Cantina Sava gebruikt voor deze Chardonnay de druiven die verbouwt worden in Salento waar ze door een rode klei bodem en een enorme hoeveelheid aan zon uren mooi rijp kunnen worden en toch nog wat zuren kunnen behouden. Een prachtig gebalanceerde wijn uit de hak van de laars.

Afbeelding1
Land Italië
Regio Puglia
Jaargang 2021
Druif Chardonnay
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Lekker bij vis en schelpdier gerechten
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
Na meer dan 10 jaar onderzoekstests in Puglia te hebben uitgevoerd, hebben de wijnmakers van de "Fantini Group" de beste wijngaarden in Sava geïdentificeerd en die speciale wijnbereidingstechnieken verfijnd die in staat zijn om de prachtige vruchten van honderd jaar oude wijnstokken tot uitdrukking te brengen. Het gebied wordt door de wijnexperts gezien als het meest geschikt voor de optimale prestaties van Primitivo, vanwege de bijzondere klimatologische omstandigheden.
Kostbare heldere steenrode aarde afkomstig van de onderliggende afbrokkelende kalksteen; een gunstig klimaat met intens zonlicht, tamelijk droog, met wind afkomstig van twee zeeën, ideaal voor de goede ontwikkeling van intense tannines en smaken; een constante aanwezigheid van ventilatie, wat een essentieel element is voor de kwaliteit, gezondheid en rijping van de druiven. Dit zijn de ingrediënten voor het maken van buitengewoon mediterrane wijnen.
Cantina Sava
Anderen kochten ook