Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen

Cantina Sava Poggio Pasano Chardonnay 2022

Herkomst: Italië, Puglia
Druif: Chardonnay
Licht, fris en fruitig wit, Rijpe peer, Rijpe appel, Mineraal, Fris
Licht stro geel van kleur met een gouden zweem. In de neus aroma's van rijpe peer, appel en ananas. In de smaak komen deze fruitige tonen goed naar voren en vormen samen met een fijne mineraliteit een frisse en toch volle afdronk.
€ 10,45 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Cantina Sava gebruikt voor deze Chardonnay de druiven die verbouwt worden in Salento waar ze door een rode klei bodem en een enorme hoeveelheid aan zon uren mooi rijp kunnen worden en toch nog wat zuren kunnen behouden. Een prachtig gebalanceerde wijn uit de hak van de laars.

Afbeelding1
Land Italië
Regio Puglia
Jaargang 2022
Druif Chardonnay
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Lekker bij vis en schelpdier gerechten
Sluiting Schroefdop
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. Die wordt gecultiveerd volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode. Daarbij worden de ranken niet ondersteund met draad- of houtwerk, maar groeien ze in lage, dichte struiken. Het perfecte evenwicht tussen het type bodem, het klimaat en de wijnranken in Sava creëert de ideale omstandigheden: de trossen zijn optimaal geplaatst, zodat ze veel zon krijgen maar tegelijk beschermd zijn tegen overmatige hitte.
 
Zoeken naar de beste wijnranken
Na meer dan 10 jaar onderzoek in Puglia selecteerden de wijnmakers van Cantina Sava de beste wijngaarden in Sava en verfijnden ze de speciale wijnbouwtechnieken om de prachtige druiven van de honderd jaar oude wijnstokken ten volle te laten gedijen. Het gebied wordt beschouwd als uiterst geschikt voor de aanbouw van de Primitivo-druif vanwege de bijzondere klimatologische omstandigheden. Een gunstig en droog klimaat met intens zonlicht en een bries die afkomstig is van twee zeeën zorgen voor de ontwikkeling van intense tannines en smaken. Die constante verkoeling door de zeewind is een essentieel element voor de kwaliteit, gezondheid en rijpheid van de druiven.
 
Elk detail is belangrijk
Overtuigd dat een doorgedreven aandacht voor details het verschil maakt, volgt Cantina Sava nauwgezet de verschillende delicate fasen van de oogst op: alle druiven worden vroeg in de ochtend, nog voor zonsopgang, met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat de complexe aroma’s behouden blijven en de delicate aroma’s te beschermen. De trossen worden onmiddellijk naar de kelder gebracht voor de eerste fase van de wijnbereiding en om verder uit te groeien tot wijn van topkwaliteit.
 
Cantina Sava
Anderen kochten ook