Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen

Cantina Sava Ritardatario Primitivo di Manduria 2020

Herkomst: Italië, Puglia
Druif: Primitivo
Krachtig en complex rood, Braam, Rode Kers, Vanille, Complex
Fraaie robijn rode kleur met tinten van donker violet. In de neus fruitige aroma's van rode kersen, bramen, bosbes en aardbeien. Daarnaast in de smaak ook wat stevige aroma's zoals chocolade, vanille en een lichte toets van eiken wat samen met de tannines een stevige afdronk waar maakt.
€ 17,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze wijn vindt zijn oorsprong in de D.O.C. appellatie Primitivo di Manduria en komt van de wijngaarden gelegen tussen Sava en Manduria. De druiven komen voornamelijk van 'bush vine' stokken die minstens 30 jaar oud zijn! Dit geeft de wijn zijn unieke karakter en aroma's. 

Afbeelding1
Land Italië
Regio Puglia
Jaargang 2020
Druif Primitivo
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog minimaal 3 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Goede match met gegrild vlees en pasta gerechten met een stevige (vlees) saus
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. Die wordt gecultiveerd volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode. Daarbij worden de ranken niet ondersteund met draad- of houtwerk, maar groeien ze in lage, dichte struiken. Het perfecte evenwicht tussen het type bodem, het klimaat en de wijnranken in Sava creëert de ideale omstandigheden: de trossen zijn optimaal geplaatst, zodat ze veel zon krijgen maar tegelijk beschermd zijn tegen overmatige hitte.
 
Zoeken naar de beste wijnranken
Na meer dan 10 jaar onderzoek in Puglia selecteerden de wijnmakers van Cantina Sava de beste wijngaarden in Sava en verfijnden ze de speciale wijnbouwtechnieken om de prachtige druiven van de honderd jaar oude wijnstokken ten volle te laten gedijen. Het gebied wordt beschouwd als uiterst geschikt voor de aanbouw van de Primitivo-druif vanwege de bijzondere klimatologische omstandigheden. Een gunstig en droog klimaat met intens zonlicht en een bries die afkomstig is van twee zeeën zorgen voor de ontwikkeling van intense tannines en smaken. Die constante verkoeling door de zeewind is een essentieel element voor de kwaliteit, gezondheid en rijpheid van de druiven.
 
Elk detail is belangrijk
Overtuigd dat een doorgedreven aandacht voor details het verschil maakt, volgt Cantina Sava nauwgezet de verschillende delicate fasen van de oogst op: alle druiven worden vroeg in de ochtend, nog voor zonsopgang, met de hand geplukt om ervoor te zorgen dat de complexe aroma’s behouden blijven en de delicate aroma’s te beschermen. De trossen worden onmiddellijk naar de kelder gebracht voor de eerste fase van de wijnbereiding en om verder uit te groeien tot wijn van topkwaliteit.
 
Cantina Sava
Anderen kochten ook