Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 656 wijnen

Cantina Sava Ritardatario Primitivo di Manduria 2020

Herkomst: Italië, Puglia
Druif: Primitivo
Krachtig en complex rood, Braam, Rode Kers, Vanille, Complex
Fraaie robijn rode kleur met tinten van donker violet. In de neus fruitige aroma's van rode kersen, bramen, bosbes en aardbeien. Daarnaast in de smaak ook wat stevige aroma's zoals chocolade, vanille en een lichte toets van eiken wat samen met de tannines een stevige afdronk waar maakt.
€ 16,95
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze wijn vind zijn oorsprong in de D.O.P appellatie Primitivo di Manduria en komt van de wijngaarden gelegen tussen Sava en Manduria. De druiven komen voornamelijk van 'bush vine' stokken die minstens 30 jaar oud zijn! Dit geeft de wijn zijn unieke karakter en aroma's. 

Afbeelding1
Land Italië
Regio Puglia
Jaargang 2020
Druif Primitivo
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 2 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Goede match met gegrild vlees en pasta gerechten met een stevige (vlees) saus
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%
Na meer dan 10 jaar onderzoekstests in Puglia te hebben uitgevoerd, hebben de wijnmakers van de "Fantini Group" de beste wijngaarden in Sava geïdentificeerd en die speciale wijnbereidingstechnieken verfijnd die in staat zijn om de prachtige vruchten van honderd jaar oude wijnstokken tot uitdrukking te brengen. Het gebied wordt door de wijnexperts gezien als het meest geschikt voor de optimale prestaties van Primitivo, vanwege de bijzondere klimatologische omstandigheden.
Kostbare heldere steenrode aarde afkomstig van de onderliggende afbrokkelende kalksteen; een gunstig klimaat met intens zonlicht, tamelijk droog, met wind afkomstig van twee zeeën, ideaal voor de goede ontwikkeling van intense tannines en smaken; een constante aanwezigheid van ventilatie, wat een essentieel element is voor de kwaliteit, gezondheid en rijping van de druiven. Dit zijn de ingrediënten voor het maken van buitengewoon mediterrane wijnen.
Cantina Sava
Anderen kochten ook