Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 601 wijnen

Castello della Sala Muffato della Sala 2019

Herkomst: Italië, Umbrië
Druif: Grechetto, Sauvignon Blanc, Traminer, Riesling, Sémillon
Zoet, Abrikoos, Elegant, Perzik, Bloemerig
De wijn heeft een intens gouden kleur en een complex aroma van honing, gedroogde abrikozen, perzik en bloemen. Muffato della Sala is weelderig en vol van smaak, met tonen van tropisch fruit, honing, noten en kruiden. De zoetheid wordt perfect in balans gehouden door een verfrissende zuurgraad, waardoor de wijn niet te zwaar of plakkerig wordt.
€ 43,50 | 50cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Muffato della Sala is een bijzondere en beroemde dessertwijn uit Italië, specifiek uit de regio Umbrië. Deze wijn wordt geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Antinori, dat bekend staat om zijn hoogwaardige wijnen.

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van het Castello della Sala, gelegen tussen de 200-450 meter boven de zeespiegel op kleirijke bodems met veel zeefossielen en dan vooral oesterschelpen (vanuit de periode dat dit nog zeegebied was). De druiven van de wijngaarden worden met de hand geplukt en alleen de juiste druiven met edelrot worden geplukt en rest laat men nog hangen dus soms worden er wel 5-6 geoogst van een wijnstok en dit maakt het proces van een goede deseert-wijn zeer arbeids-intesief. Na de pluk gaan de druiventrossen voor een verdere selectie op een lopende band en volgde een lichte persing zonder ontstelen. Na het persen fermenteert de most achttien maanden bij een temperatuur van ongeveer 17 ° Celsius. De verkregen wijn, nog steeds zoet,  krijgt dan nog een verdere veroudering op rAllier & Tronçais-eiken barriques waar het zes maanden verouderd en daana nog rijping in roestvrijstalen tanks gedurende een periode van twee jaar

Muffato della Sala wordt gemaakt van een blend van verschillende druivensoorten, waaronder de traditionele witte druivenrassen Grechetto en Sauvignon Blanc, aangevuld met een kleine hoeveelheid Traminer en Riesling. De druiven worden geoogst wanneer ze zijn aangetast door edele rotting, een proces dat bekend staat als "botrytis cinerea". Deze schimmel zorgt ervoor dat de druiven uitdrogen en dat de smaken en suikergehaltes geconcentreerd worden.

Muffato della Sala wordt vaak geserveerd als een dessertwijn, maar kan ook goed samengaan met foie gras, blauwe kaas of andere hartige gerechten. Het is een wijn die goed kan ouderen en na verloop van tijd nog complexere smaken en aroma's ontwikkelt.

Naamloos 14
Land Italië
Regio Umbrië
Jaargang 2019
Druif Grechetto, Sauvignon Blanc, Traminer, Riesling, Sémillon
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 20 jaar te bewaren
Wijn & Spijs Muffato della Sala wordt vaak geserveerd als een dessertwijn, maar kan ook goed samengaan met foie gras, blauwe kaas of andere hartige gerechten.
Sluiting Kurk
Smaak Zoet
Alcohol 12,5%
Italië, Umbrië
Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Het ligt vlak bij de grens met Toscane op zo’n 18km van het dorp Orvieto. De ligging is prachtig, op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. De vader van Piero Antinori kocht dit estate in 1940 omdat hij het potentieel voor witte wijnen zag. Het was Piero zelf die na een reis naar de Bourgogne zag hoe de wijnboeren daar geweldige witte wijnen maakten. Terug op Castello della Sala paste hij de technieken toe die hij in de Bourgogne had gezien. In combinatie met het unieke terroir van kalk en schelpen (de wijngaarden liggen op een miljoenen jarenoude zeebodem) zorgt dit voor wijnen van wereldklasse. Elke wijn heeft zijn eigen kwaliteit en verfijning.
 
Cervaro della Sala
Cervaro della Sala is de meest onderscheiden wijn van Italië. In 1986 zag deze wijn het levenslicht. Het was de eerste door Chardonnay gedomineerde, houtgelagerde wijn van Italië. Vanaf dag één een ongekend succes, er is geen wijn in Italië die meer onderscheidingen heeft ontvangen dan Cervaro. Hiermee is Castello della Sala als geboorteplaats van deze wijn uitgegroeid tot een van de meest iconische wijnhuizen van Italië.
 
Rijke Historie
De wijnen die bij Castello della Sala worden gemaakt herinneren allen aan de rijke historie van het kasteel. In de 14e eeuw woedde hier een felle strijd om Orvieto. De oorspronkelijke bewoners van het kasteel; de Monaldeschi della Vipera familie vocht onderling om de heerschappij over Orvieto. De broers van de Monaldeschi della Vipera familie hadden hun eigen clans opgericht en om de strijd kracht bij te zetten gaven ze hun clan een naam van een dier. Zo waren er de ‘Vipera’ de adders, de herten, de honden. Verschillende van deze namen zijn terug te vinden op de wijnen van Castello della Sala. Een huwelijk tussen leden uit de verschillende groepen luidde uiteindelijk rustigere tijden in.
 
Beste estate van Umbrië
Vandaag de dag wordt er ‘slechts’ wijn gemaakt. De wijngaarden liggen verspreid rondom het kasteel en naast het kasteel is een nieuwe state-of-the-art winery gebouwd. Onder andere de fantastische Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon en Grechetto staan aangeplant op de soms zeer steile terrassen van de vallei.
 
 
Castello della Sala
Anderen kochten ook