Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 636 wijnen
93 Robert Parker

Castello della Sala Pinot Nero 2018

Herkomst: Italië, Umbrië
Druif: Pinot Nero
Vol en rond rood, Elegant, rijp, bessen, vol
Antinori maakt een geweldige Pinot Noir van de druiven die zijn afkomstig van de 4 hectare wijngaarden van het estate Castello della Sala (vlakbij Orvieto). Dit is een hoger gelegen gebied waar voornamelijk witte wijn vandaan komt, maar ook zeer geschikt is voor deze Pinot Noir. Versgeplukt bosfruit en zachte vanille tonen maken dit tot een geweldige wijn! (zeer beperkt)
€ 59,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Fraaie granaatrode kleur. Krachtige Pinot Noir; optimaal in kleur en geur met aroma’s van versgeplukte blauwe bessen, viooltjes en specerijen. Strakke elegante, maar zachte smaak met stevige tannines, delicate zuren, finesse in het fruit gevolgd door een veelbelovende afdronk.

Naamloos 14
Wijnkaartnaam Antinori Pinot Nero Castello Della Sala
Land Italië
Regio Umbrië
Jaargang 2018
Druif Pinot Nero
Lagering Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie tot 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk als begeleider van lam of kalfsvlees
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 12,5%
Italië, Umbrië
Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Het ligt vlak bij de grens met Toscane op zo’n 18km van het dorp Orvieto. De ligging is prachtig, op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. De vader van Piero Antinori kocht dit estate in 1940 omdat hij het potentieel voor witte wijnen zag. Het was Piero zelf die na een reis naar de Bourgogne zag hoe de wijnboeren daar geweldige witte wijnen maakten. Terug op Castello della Sala paste hij de technieken toe die hij in de Bourgogne had gezien. In combinatie met het unieke terroir van kalk en schelpen (de wijngaarden liggen op een miljoenen jarenoude zeebodem) zorgt dit voor wijnen van wereldklasse. Elke wijn heeft zijn eigen kwaliteit en verfijning.
 
Cervaro della Sala
Cervaro della Sala is de meest onderscheiden wijn van Italië. In 1986 zag deze wijn het levenslicht. Het was de eerste door Chardonnay gedomineerde, houtgelagerde wijn van Italië. Vanaf dag één een ongekend succes, er is geen wijn in Italië die meer onderscheidingen heeft ontvangen dan Cervaro. Hiermee is Castello della Sala als geboorteplaats van deze wijn uitgegroeid tot een van de meest iconische wijnhuizen van Italië.
 
Rijke Historie
De wijnen die bij Castello della Sala worden gemaakt herinneren allen aan de rijke historie van het kasteel. In de 14e eeuw woedde hier een felle strijd om Orvieto. De oorspronkelijke bewoners van het kasteel; de Monaldeschi della Vipera familie vocht onderling om de heerschappij over Orvieto. De broers van de Monaldeschi della Vipera familie hadden hun eigen clans opgericht en om de strijd kracht bij te zetten gaven ze hun clan een naam van een dier. Zo waren er de ‘Vipera’ de adders, de herten, de honden. Verschillende van deze namen zijn terug te vinden op de wijnen van Castello della Sala. Een huwelijk tussen leden uit de verschillende groepen luidde uiteindelijk rustigere tijden in.
 
Beste estate van Umbrië
Vandaag de dag wordt er ‘slechts’ wijn gemaakt. De wijngaarden liggen verspreid rondom het kasteel en naast het kasteel is een nieuwe state-of-the-art winery gebouwd. Onder andere de fantastische Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon en Grechetto staan aangeplant op de soms zeer steile terrassen van de vallei.
 
 
Castello della Sala
93 punten - Robert Parker (oogst 2016)
Anderen kochten ook