Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen

Château Corton C. Aloxe-Corton Village 2016

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood, Krachtig, gekonfijt fruit, kruidig
Een elegante Pinot Noir die het terroir prachtig weergeeft. Ook zal deze wijn zich prachtig ontwikkelen in de komende jaren.
€ 60,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Het dorp Aloxe Corton is ligt op een stenige heuvel aan de voet van de Corton’s berg. Aloxe-Corton is de erewacht van de prestigieuze Grands Crus: Corton en Corton-Charlemagne. De wijngaarden van Aloxe Corton beslaan een gebied op het zuiden van de berg Corton, tussen Ladoix-Serrigny en Pernand-Vergelesses.

De diversiteit in de bodem en de afwatering zorgt ervoor dat de wijnen uit deze appellatie zeer variëren. Het noorden geeft zachte en fruitige wijnen en het zuiden geeft krachtige en gestructureerde wijnen.

De druiven voor deze Aloxe-Corton wijn, zijn door een selectie gegaan. Alleen de beste druiven waren geschikt voor deze wijn. De wijn onthult een typische neus van zijn terroir, krachtig, gevuld met rijp gekonfijt fruit en licht kruidig. Ook in de mond vindt u deze aroma's terug, evenals een mooie evenwicht en gestructureerde tannines en een aangename lengte. Dit zijn indicaties die u laten zien dat deze wijn zich prachtig zal ontwikkelen. Deze wijn draagt de stempel van oelonoog Caroline Frey dat te herkennen is aan de stijl en elegantie van de wijn.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2016
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.