Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen

Château Corton C. Monthelie Village 2015

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood, Elegant, zwart & rood fruit, aarde, kruiden
Druiven voor deze wijn gaan door een strenge selectie. Alleen de beste ‘Climats’ van Monthélie worden gekozen. De wijnranken voor deze wijn hebben een zuid-zuidoostelijke richting en bevinden zich tussen Volnay en Auxey-Duresses.
€ 65,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Monthélie is een schilderachtig dorpje dat zich genesteld heeft tegen de bergen. Pierre Poupon schreef dat Monthélie wat weg had van een dorp uit Toscane.
De naam Monthélie komt van ‘In Montelio’ ‘wat op de top van de berg Lile’ betekent. Vanaf Monthélie kijkt u uit over de valleien van Auxey-Duresses en Meursault. Het uitzicht hier is rijk aan kastelen en oude huizen. De wijn is robijn rood van kleur. In de neus vindt u aroma’s van klein rood en zwart fruit. Mocht u de wijn opleggen dan zullen aroma’s van varens, aarde en kruiden zich ontwikkelen in de wijn. De smaak is stevig met fijne tannines. Volgens oenoloog Caroline Frey is dit een vrouwelijke wijn met veel elegantie en stijl en kan vergeleken worden met een Pinot Noir uit Volnay.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2015
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13,5%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.