Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen

Château Corton C. Volnay Village 2015

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood, Elegant, Aardbei, Kers
Volnay produceert de meest delicate wijnen die de Côte d’Or kan maken. Zo ook deze prachtige Volnay Village van Corton C.
€ 75,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Volnay, de fijnste rode wijn van de Côte de Beaune is een vrouwelijke, zachte en subtiele wijn. Het landschap rondom Volnay is vlak en glooiend waar de wijnranken goed gedeien. De AOC is opgericht in 1937. Het bijzondere aan deze appelatie is dat 29 ha in de appelatie Meursault ligt, maar wanneer er Pinot Noir aangeplant is, het onder de noemer Volnay Premier Cru genoemd mag worden. 

De neus is zeer aangenaam met aroma’s van geplette aardbeien, rijpe kersen en licht geroosterde tonen. De smaak is vol en evenwichtig en heeft een mooi aromatisch palet van rood fruit met soepele en tannines.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2015
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.
Anderen kochten ook