Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Château Corton C. Ladoix Village Rouge 2015

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Licht en fruitig rood, Rond, zwarte bes, kruiden
Rondom de heuvel van Corton staan de wijnranken voor deze Ladoix Village. Een prachtige bourgondische Pinot Noir.
€ 62,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
Ladoix-Serrigny AOC ligt samen met Aloxe Corton en Pernand-Vergelesses rondom de heuvel van Corton. De Premier Cru wijngaarden van deze appellatie staan vaak aangeplant met Pinot Noir wijnranken.
 
Ladoix was vroeger onderdeel van het dorpje Serigny. Ladoix is in de jaren 80 in een stroomversnelling van ontwikkelingen terecht gekomen door de kooplieden en ambachtslieden die Serigny omtoverde tot een economisch centrum. Hierdoor is de huidige naam van deze regio Ladoix-Serrigny. Ladoix is sinds 1937 een zelfstandige appellatie.
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2015
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Champagnekurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.
Anderen kochten ook