Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen

Château Corton C. Pommard Village 2015

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood
Deze Pommard is een goed referentiekader van hoe Pommard wijnen smaken. Alleen de beste Pinot Noir druiven zijn gebruikt voor de wijn. Ook heeft deze wijn 15 maanden op hout mogen rijpen. De wijn is stevig en intense in smaak, maar wordt soepeler zodra u hem wat lucht geeft.
€ 79,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Vroeger behoorde het land toe aan Bourgondische hertogen, oude families zoals de Marey-Monge en religieuze instellingen, waaronder abdij van Cîteaux. Pommard wijnen zijn al eeuwenlang de perfecte weergave van Bourgondische wijnen: rood, kleurrijk, gearomatiseerd en stevig. Gelegen in de Côte de Beaune, tussen Beaune en Volnay, ligt Pommard, met zijn crus en prachtige huizen.

Door een strenge selectie van de beste Pinot Noir druiven geeft deze Pommard aroma’s van zwart fruit zoals bramen en bosbes aangevuld met zoethout en chocolade. De wijn is stevig en imposant van smaak, maar als de wijn even wat lucht krijg wordt hij soepeler en worden de tannines zijdezacht.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2015
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Wijn & Spijs bosbes | bramen | zoethout | chocolade
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.
Anderen kochten ook