Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 635 wijnen

Château Corton C. Savigny-les-Beaune "Clos des Guettotes" Village 2015

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Vol en rond rood, Kers, framboos, pioenroos, bramen, zoethout
De druiven voor deze wijn komen van een klein perceel van ongeveer 1 hectare gelegen op een zuidelijke kant van een heuvel. Bij deze oriëntatie hebben de druiven meer zonlicht waardoor ze beter kunnen rijpen. Wat resulteert in een fantastische Pinot Noir met aroma’s van kers, framboos en pioenroos.
€ 79,50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

In Savigny-Les-Beaune vindt u historische wijngaarden met zeer beroemde eigenaren hebben gehad, zoals de hertogen van Bourgondië en de ridders van Malta. Dit dorp, met een lange en fascinerende geschiedenis, is ook een van de grootste wijndorpen in de Côte d'Or. De oppervlakte vertegenwoordigt 3529 ha, inclusief 2093 ha bossen. Het is gelegen in een lange en smalle vallei. De wijngaard van Savigny-lès-Beaune liggen in een heel bijzonder stukje van de Côte de Beaune. Deze hellingen liggen in een ‘V’-vorm tegenover elkaar. Aan de ene kant lopen de wijngaarden tot Pernand-Vergelesses, en de andere, aan de kant van de berg tot Beaune en Battois. De eerste helling is op het zuiden georiënteerd en heeft een kalkrijke en zeer stenige bodem. Het produceert rijpe wijnen met een vleugje mineraliteit. Op de andere helling, zijn de bodems zanderiger, wat diepere en vollere Premiers Crus geeft. De Climat ‘les Guettotes’ staat voor ‘waakzaam zijn’ wat refereert naar de plaatsen waar het land in de gaten houden werd en de mensen die voorbij kwamen beschermd werden. 

Deze Savigny-les-Beaune wordt gekenmerkt door een prachtige intense granaat rode kleur, het resultaat van de prachtige oogst. In de neus vindt u fruit

aroma's, zoals kers en framboos, maar ook meer bloemige aroma's zoals pioenroos. De tannines zijn goed aanwezig en bouwen een robuuste structuur op met smaken van bramen en zoethout.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2015
Druif Pinot Noir
Lagering 100% in de fles, 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.