Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 632 wijnen

Château Corton C. Savigny-Les-Beaune Village 2015

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druif: Pinot Noir
Elegant, rood fruit, lichte structuur
Fantastische elegante Pinot Noir uit een heel historisch stukje van Côte de Beaune. Alleen de beste druiven worden voor deze wijn gebruikt waardoor het resulteert in een mooi bouquet dat gedomineerd is door rood fruit.
€ 72,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

In Savigny-Les-Beaune vindt u historische wijngaarden met zeer beroemde eigenaren hebben gehad, zoals de hertogen van Bourgondië en de ridders van Malta. Dit dorp, met een lange en fascinerende geschiedenis, is ook een van de grootste wijndorpen in de Côte d'Or. De oppervlakte vertegenwoordigt 3529 ha, inclusief 2093 ha bossen. Het is gelegen in een lange en smalle vallei. De wijngaard van Savigny-lès-Beaune liggen in een heel bijzonder stukje van de Côte de Beaune. Deze hellingen liggen in een ‘V’-vorm tegenover elkaar. Aan de ene kant lopen de wijngaarden tot Pernand-Vergelesses, en de andere, aan de kant van de berg tot Beaune en Battois. De eerste helling is op het zuiden georiënteerd en heeft een kalkrijke en zeer stenige bodem.

Het produceert rijpe wijnen met een vleugje mineraliteit. Op de andere helling, zijn de bodems zanderiger, wat diepere en vollere Premiers Crus geeft. Geproduceerd op basis van strenge selecties van Pinot Noir druiven, waardoor deze wijn een elegant bouquet heeft die gedomineerd is door aroma’s van rood fruit. De structuur is licht die de vrouwelijke elegantie van het terroir uitdrukt. 

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Jaargang 2015
Druif Pinot Noir
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Alcohol 13%
Het Château Corton C. is het symbool van een Bourgondische wijngaard, met zijn omheining en zijn prachtige geglazuurde tegels onder aan de heuvel Aloxe-Corton met uitzicht op de wijnstokken. De Corton C wijngaarden van in totaal negen hectare omvatten prestigieuze appellaties zoals; Corton, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, Pommard, Monthelie, Savigny-les-Beaune, Ladoix en Auxey-Duresses. Het grootste perceel is 0,9 hectare dus kunt u zich een voorstelling maken van de schaarste van deze wijnen. Met de wens in het achterhoofd om in alle vooraanstaande Franse terroirs wijn te produceren kocht familie Frey in 2014 het Estate. Familie Frey en Corton C. exporteerden hun wijnen tot op heden alleen naar het thuisland van familie Frey; Zwitserland. Wij zijn vereerd dat wij de unieke kans krijgen de wijnen van Château Corton C. naar Nederland te halen.
 
Familie Frey
U kent de familie Frey wellicht van de mooie wijnen van Domaine Paul Jaboulet Aîné uit de Rhône of Chateau La Lagune in de Bordeaux. Met Corton C. in Bourgondië blijft Caroline Frey, oenoloog en eigenaresse, trouw aan de waarden van uitmuntendheid die hun eigendommen in de Bordeaux en Rhône vallei ook dragen. Caroline Frey is voorstander van biologische wijnbouw en combineert moderne met traditionele methodes voor het beste resultaat. Zo hebben zij ook op de negen hectare van Corton C flink geïnvesteerd in biologische en biodynamische wijnbouw. Bovendien hebben zij de mogelijkheid gecreëerd om de wijn de produceren en te rijpen op Chateau Corton C..
 

Bekijk alle Chateau Corton C wijnen in de shop

 
 
Château Corton C.