Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 637 wijnen
99 James Suckling
96 Robert Parker
94 Wine Enthusiast
exclusive collection

Lapostolle Clos Apalta 2016

Herkomst: Chili, Colchagua Valley
Druif: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot
Krachtig en complex rood
Clos Apalta is dé icoonwijn van Lapostolle en heel Chili, de enige Zuid-Amerikaanse wijn die de nummer 1 positie bereikte in de beroemde lijst van Winespectator. Lapostolle heeft voor deze wijn een iconische winery gebouwd in de berg bij Apalta. Ronde, geconcentreerde en volle smaak in combinatie met een tannine structuur die de wijn zijn zeer goede bewaarpotentieel geeft met daarna een lange en fluweelzachte afdronk. Slechts enkele kistjes beschikbaar.
€ 149,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Donkere diepe inktpaarse rode kleur. Het bouquet is een explosie van puur fruit; aroma’s van rood en zwart fruit dominerende uitnodigende volle en complexe neus, zoals rode kersen, pruimen, blauwe bessen en vijgen. Daarnaast wordt de geur gekenmerkt door specerijen zoals vanille,kruidnagel en witte peper. De eerste aanzet is gelijk zeer rijk. 
James Suckling over Clos Apalta:<BR>
<i>"A Chilean wine from Colchagua Valley, Clos Apalta Valle de Apalta may be lesser known - in comparison to Bordeaux’s Château Lafite Rothschild, Tuscany’s Sassicaia or California’s Opus One - but it has been awarded perfect 100 points for both the 2014 and 2015 vintages. In hindsight, there’s no doubt that Clos Apalta is one of the world’s greatest red wines. Expressive and complex in flavor, both vintages are blessed with the balance and precision essential for 100 points."</i>

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Clos Apalta 2016
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Jaargang 2016
Druif Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 13,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wereldklasse wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop.
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
Lapostolle
99 punten - James Suckling (oogst 2016)
This is really focused and refined with fantastic dried flowers and dark berries. Dried-lavender and mint undertones. Medium-to full-bodied with refined and polished tannins that are all together and so focused. Really integrated and melted together on the palate. Compact and very linear. Please give this two or three years to come completely together, but it’s already breathtaking. Better to drink after 2022.
96 punten - Robert Parker (oogst 2016)
The 2016 Clos Apalta is a blend of 64% Carménère (higher than in 2015), 19% Cabernet Sauvignon and 17% Merlot hitting the scale at 15% alcohol with a pH of 3.7. The Carménère and Cabernet were planted ungrafted in 1920, and all the vineyards are organic and biodynamic (certified) and very low yielding. The hand-destemmed grapes fermented in oak vats and barriques (17%), and the wine went through malolactic and 26 months of aging in brand new French barriques. I've seen a great improvement in Carménère in Chile in the last few years, perhaps since they stopped wanting to grow it everywhere and focused on the places where it grows well, like the Apalta region. They have also learned to tame the green aromas and fierce tannins and alcohol and to produce much more harmonious reds, like this aromatic example that reveals spice, tobacco leaves, red fruit and floral notes without noticeable alcohol or excess ripeness.
94 punten - Wine Enthusiast (oogst 2016)
Refined, with savory richness to the mineral-infused raspberry, red currant and herbal shadings. Creamy hints emerge midpalate, leading to a crisp, well-structured finish that lingers with slate and cast iron notes. Carmenère, Cabernet Sauvignon and Merlot.
Anderen kochten ook