Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
94 Wine Enthusiast
93 Wine spectator
97 James Suckling
exclusive collection

Lapostolle Clos Apalta 2013

Herkomst: Chili, Colchagua Valley
Druif: Carmenere, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Krachtig en complex rood
Clos Apalta is dé icoonwijn van Lapostolle en heel Chili, de enige Zuid-Amerikaanse wijn die de nummer 1 positie bereikte in de beroemde lijst van Winespectator. Lapostolle heeft voor deze wijn een iconische winery gebouwd in de berg bij Apalta. Ronde, geconcentreerde en volle smaak in combinatie met een tannine structuur die de wijn zijn zeer goede bewaarpotentieel geeft met daarna een lange en fluweelzachte afdronk.
€ 159,00 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100
70% Carmenère, 21% Cabernet Sauvignon, 7% Merlot en 2% Petit Verdot
 
Donkere diepe inktpaarse rode kleur. Het bouquet is een explosie van puur fruit; aroma’s van rood en zwart fruit dominerende uitnodigende volle en complexe neus, zoals rode kersen, pruimen, blauwe bessen en vijgen. Daarnaast wordt de geur gekenmerkt door specerijen zoals vanille,kruidnagel en witte peper. De eerste aanzet is gelijk zeer rijk. 
 
Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Clos Apalta 2013
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Jaargang 2013
Druif Carmenere, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Sluiting Kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 15%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven generaties
Lapostolle is tegenwoordig onder de leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over twee verschillende wijngaarden (Casablanca en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wereldklasse wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.
 
Clos Apalta
Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili. Clos Apalta is ongetwijfeld de allermooiste wijn van Chili en komt uit de Colchagua Vallei. Het verhaal achter Clos Apalta leest als een sprookje. De ontdekking van de verwaarloosde wijngaarden in de Colchagua Vallei in Chili in 1994 en de manier waarop het unieke wijngebied met uiterste inspanning, respect voor de natuurlijke omgeving en behulp van de beste wijnadviseurs en -makers ter wereld nieuw leven werd ingeblazen, heeft met een sprookje echter weinig te maken. Het vergde vooral inzicht, kennis en jarenlange discipline, teamwork, doorzettingsvermogen én vermogen. Samen met de expertise van het Frans-Chileense wijnmakersteam zijn zij erin geslaagd om een wijn te maken die zich kan meten met de wereldtop.
 
Le Petit Clos 
Le Petit Clos is een nieuwe, spannende interpretatie van het gebied. De druiven van deze wijn groeien in dezelfde wijngaard als de druiven die gebruikt worden voor Clos Apalta. Evenals de Clos Apalta is ook Le Petit Clos een waar meesterwerk, die iedere jaargang prachtige scores ontvangt.
Lapostolle
94 punten - Wine Enthusiast (oogst 2013)
Right away, aromas of spicy black fruits, balsam wood, clove and earth announce a special wine of extra high quality. In the mouth, this is ripe and concentrated (even for a cool year) and ideally balanced. Dark oaky spicy blackberry flavors finish flush, toasty and loaded. Drink through 2028. Editors' Choice
93 punten - Wine spectator (oogst 2013)
Well-structured and powerful, with red raspberry and dark plum flavors supported by fresh acidity. Very lithe midpalate, showing plush accents of cinnamon and spice. Elegant finish. Carmenère, Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot. Drink now through 2022. Tasted twice, with consistent notes.
97 punten - James Suckling (oogst 2013)
Fabulous dark berry, blueberry and fresh herb character. Full body, dense and layered with blackberry and chocolate. Hazelnut and dark fruit, too. Soft and pretty tannins with great intensity. A blend of 70% carmenere, 21% cabernet sauvignon, 7% merlot and 2% petit verdot. Drink or hold.
Anderen kochten ook